BEDRIFTSTEKNOLOGI

Compaq fikk gigantkontrakt med Forsvaret

Det ble EDB ASA og Compaq som fikk kontrakten om å levere 10.000 PC-er til Forsvarets ansatte. Kontrakten er verdt rundt 250 millioner kroner.

Einar Ryvarden
19. mars 1999 - 10:18

Det ble EDB ASA og Compaq som stakk av med en av de største PC-kontraktene som blir delt ut i år. I det som skal ha vært "knallharde forhandlinger", vant EDB ASA og Compaq foran konkurrenter som IBM, Dell og Cinet.

I februar antydet Forsvaret at kontrakten var verdt 250 millioner kroner.

Forsvaret er den foreløpig siste organisasjonen som på grunn av gunstige personbeskatningsregler skal tilby sine ansatte hjemme-PC. Skattereglene gir i realiteten ansatte en PC-rabatt på 30-50 prosent. Forsvaret har 21.000 ansatte soldater og offiserer, og regner med at så mange som 10.000 ansatte vil si ja til tilbudet som går ut i løpet av måneden.

Forsvaret har mye rått utstyr og ønsker ikke at deres soldater skal bli noen sinker når de skal lære seg data hjemme. FO har derfor bedt om tilbud på stasjonære PC-er med Intel Pentium II 450 MHz-prosessor, toppmodellen inntil Intel i dag lanserte Pentium III.

Ansatte vil kunne velge mellom en bærbar og en stasjonær maskin med et tre års Internett-abonnement samt ekstrautstyr som skanner og skriver. Forsvaret har i utgangspunktet bedt om rundt 10.000 maskiner levert på døren til de ansatte og fortalte digi.no at de ville vurdere tilbudene strengt etter pris. Forsvaret skal på en pressekonferanse senere i dag orientere om detaljene i avtalen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.