Compaq lanserer kjøkken-PC

Krigen om skrivebordet er over. I går kveld lanserte Compaq en serie nye hjemme-produkter, blant annet en PC for kjøkkenet.

Krigen om skrivebordet er over. I går kveld lanserte Compaq en serie nye hjemme-produkter, blant annet en PC for kjøkkenet.

De store PC-selskapene Compaq og IBM sliter tungt. Samtidig som de forsøker å kopiere Dells direktesalgs-modell, har de to store PC-selskapene kastet seg rundt. For det nye markedet er ikke kontoret - her finnes det ikke nye kunder igjen.

Men selv i USA og Norden har bare rundt halvparten av alle husstander kjøpt seg PC. For dyr, for stor, for stygg og for vanskelig å bruke er kundenes svar når man spør dem hvorfor de ikke har kjøpt maskin.

Alle disse problemene har Compaq forsøkt å løse med en serie nye produkter selskapet overraskende lanserte i går kveld. I sentrum av lanseringen står iPaq Home Internet Appliance IA-1, LCD-skjerm med et tykt tastatur beregnet for sofaen eller kjøkkenet. Maskinen er primært en billig internett-terminal, for den har ikke harddisk.

Men i motsetning til en rekke andre leverandører som forsøker å lansere nye typer maskiner for hjemmebrukere, har Compaq ikke gått helt av skaftet. Maskinene drives av Pocket PC (tidligere Windows CE) og selges sammen med et internett-abonnement fra Microsoft Network (MSN).

Prisen er det lite å si på: 900 kroner (100 dollar) mot at du binder deg til MSN i tre år. Dette er en lav pris, tatt i betraktning at du må betale for operativsystemet. De fleste andre leverandører har satset på gratis-alternativet Linux. Det er ikke klart om eller når Compaq planlegger lanseringer av IA-1 i Europa.

I tillegg til kjøkken-PCen lanserte Compaq tre andre produkter i serien de kaller iPaq. To av dem er lomme-produkter. Personal Audio Player er en MP3-lommespiller som i pris og funksjoner ikke skiller seg så mye fra konkurrentene. Compaq har også lansert iPaq Blackberry, en tekstperson-søker for det amerikanske markedet.

Compaq Home Internet Appliance IA-1
Trådløst tastatur

Ingen boot-tid

Modem, 32 Mb RAM

10,1 tommers fargeskjerm

Høyttaler

Knapper for internett-funksjoner

USB-porter og port for høyttalere og skriver

Slotter for SanDisk RAM-disker

Internet Explorer 4.0, filviser for Office og

Windows Media Player

Mer spennende er derimot iPaq Connection Point, en koblingsboks og trådløs basestasjon for hjemmebrukere. Boksen inneholder også et brannvegg-system som skal stoppe innbrudd og hacking.

Les også:


digi.no tester: Compaq iPaq

Til toppen