Compaqs norske WebShop er på lufta

Nå kan nordmenn bestille Compaq-PC-er på Internett og få dem levert gjennom nærmeste forhandler.

Nå kan nordmenn bestille Compaq-PC-er på Internett og få dem levert gjennom nærmeste forhandler.

Compaqs norske WebShop gikk online i går. En rekke modeller av alt fra lommemaskiner og bærbare til Alpha-tjenere kan bestilles med et tastetrykk. Øverst i butikkvinduet troner den bærbare Compaq Armada 1750.

- Vi har ett ledd mer enn Dell, innrømmer markedssjef Asbjørn Søgstad i Compaq Norge. - Ordningen innebærer likevel en prisreduksjon. Forhandlerne som er med på den, slipper en del av salgsjobben og har følgelig gått med på å redusere sine marginer. Vi mener det er i kundens interesse å ha kontakt med en forhandler i nærmiljøet.

Salgstallene (se artikkelen Compaq holder PC-toppen i Norge) viser at Dell ikke har gjort det samme innhogget mot Compaq Norge som i andre land. Søgstad ser det slik at markedet her i landet er villig til å sette pris på forhandlerne.

Salgsprosessen håndteres av SalesLinq i Oslo. Salgsstedet er innrettet slik at du kan trykke på en knapp og bli oppringt dersom du har ubesvarte spørsmål om vareutvalget.

- Samtidig med WebShop har vi etablert en innbytteordning for gamle tjenere og PC-er. En egen avtale gjør at materiellet som samles inn, resirkuleres eller destrueres etter miljøvennlige prinsipper.

WebShop vil kjøre spesialtilbud på utvalgte modeller.

Til toppen