Computerland kjøper SiO Data

Computerland tar over alle aktiva, ansatte og forpliktelser i Sio Data AS fra 1.1.97. Dermed vil Computerland øke sin omsetning fra 53 millioner kroner i '96 til 120 millioner kroner i '97. Sio Datas butikk og Internett-selskapet WebCom er ikke med i overtagelsen.

Computerland tar over alle aktiva, ansatte og forpliktelser i Sio Data AS fra 1.1.97. Dermed vil Computerland øke sin omsetning fra 53 millioner kroner i '96 til 120 millioner kroner i '97. Sio Datas butikk og Internett-selskapet WebCom er ikke med i overtagelsen.

Studentsamskipnaden i Oslo ved Sio AS, kvitter seg med forhandlerdelen av Sio Data AS. ComputerLand i Norge kjøper alle aktiva og verdier i Sio Data AS, og overtar samtidig alle de ansatte og forpliktelser fra Sio Data. Sio Datas butikk på Blindern er ikke med i handelen, ei heller WebCom - Sios Internett-selskap. Dette pl14069387.htm>selskapet ble tirsdag overtatt av Hood Invest a.s.

- Vi overtar alt av verdi i Sio Data AS, og dette gir oss et skikkelig løft fra en omsetning på 53 millioner kroner i '96 til en budsjettert omsetning på 120 millioner kroner i '97, forteller daglig leder i ComputerLand, Jan Erik Hansen. Lan Call Systems AS har eid master-franchiserettighetene til Computerland siden oktober 1994. Lan Call er det juridiske navnet, men vi bruker ComputerLand i all markedsføring og kommunikasjon, forklarer Hansen.

- I motsetning til det tidligere ComputerLand, som drev databutikker, er vi en forhandler og systemintegrator som konkurrerer med aktører som Merkantildata og Cinet. Databutikker driver vi ikke med i det hele tatt. I USA er det riktignok 200 databutikker som heter ComputerLand, men det gjelder kun USA og disse ble kjøpt av distributøren Merisel for endel år siden. Det opprinnelige Computerland skiftet navn til Wanstar Technology Services og er USAs største systemintegrator med en omsetning på $2,2 milliarder og 5.000 ansatte, forteller Hansen.

- Computerland har hatt avdelinger i Drammen og Bergen, med et lite salgskontor i Oslo. Med overtagelsen av Sio Data får vi en solid avdeling i Oslo med ti ansatte. Dette kjøpet er viktig for oss og en del av strategien vår om å vokse via oppkjøp og samarbeide, avslutter Hansen.

- Studentsamskipnaden ønsker ikke å drive en dataforhandler med oppsøkende salgsvirksomhet, derfor avhender vi Sio Data, forteller Bjørn Semundseth, ansvarlig for forretningsutvikling i Sio AS - samskipnadens holdingselskap som også eier Akademika AS, Studentkaféene AS og WebCom. Vi beholder databutikken, Internett-selskapet og det juridiske selskapet Sio Data AS. Vi har ennå ikke avgjort skjebnen til disse selskapene, men vi vil komme tilbake med informasjon ved en senere anledning.

Ingen av partene vil ut med hvor mye Computerland har betalt for verdiene i Sio Data.

Til toppen