Coop med LCD-TV i butikken

Coop har tatt inn et begrenset antall LCD-TVer som er til salgs for en billig penge ute i dagligvarebutikkene.

Coop har tatt inn et begrenset antall LCD-TVer som er til salgs for en billig penge ute i dagligvarebutikkene.

Med en butikkpris på 3.990 kroner tilbyr Coop-kjeden totalt 2.500 LCD-TVer fordelt på 310 butikker, skriver vår søsterpublikasjon DinSide.

Kvaliteten varierer, og DinSide økonomi vurderer LCD-TVen slik:

  • Setter du store krav til bildekvalitet og finesser, og drømmer om en flat-TV som kan imponere venner og kjente på ukentlige filmkvelder er det ingen tvil: Da bør du velge et annet alternativ.
  • Som en ren ekstra-TV på kjøkkenet, i spisestua eller på soverommet ser det imidlertid ut til å være et greit alternativ. Vi gir også pluss i margen for at TVen - i tillegg til fjernkontroll, både leveres med bordstativ og veggfeste. Erfaringsmessig er veggfeste sjelden standardutstyr.
  • Et par momenter er imidlertid viktig å være klar over:

    TV-formatet et 4:3, dette er altså ingen widescreen-modell. Nå er ikke en 4:3 TV så ille om du bare skal se på nyheter, per i dag blir fremdeles de fleste TV-sendingene sendt i dette formatet.

  • Skal du derimot se på 16:9-sendinger, for eksempel spillefilmer på NRK2 eller CanalDigital/TV1000 vil imidlertid bildet bli særdeles lite, ettersom formatet ikke er likt.
  • Selv om TVen har to PC-innganger, er den ikke spesielt godt egnet til PC-bruk. Dette fordi oppløsningen bare er på 800/600, mens de fleste PCer i dag bruker 1024/768 eller 1280/768. Når det er sagt: Også mange av de store billigplasmaene (for eksempel de fleste 42-tommerne til rundt 20.000 kroner vil vise PC-bilder best med en slik oppløsning).
  • Som en ren arbeidsskjerm til PC-bruk er den imidlertid ikke å anbefale.

Les mer i DinSide økonomi Norges billigste LCD-TV?

Til toppen