BEDRIFTSTEKNOLOGI

Corel fornyer Java-strategien

- Vi trekker tilbake Office for Java, og lanserer en ny Java-strategi for å angripe bedriftsmarkedet, forklarer Corels markedsansvarlig i Norden, Lars Nielsen (bildet).

Eirik Rossen
27. aug. 1997 - 17:55

Det var i forrige uke ryktene begynte å svirre om at Corel skulle droppe alt som het Java. Nei, bemerket nære og erfarne observatører over dammen, de har gitt opp Office for Java og pønsker på noe nytt (se artikkelen det er henvist til øverst til høyre). I dag kunne Lars Nielsen bekrefte denne vurderingen, og forklare hva den nye strategien går ut på.

- Office for Java var ledd i vår satsning på bedriftsmarkedet. Dessverre var ikke idéen god nok, og vi fikk mange negative tilbakemeldinger fra de som testet produktet. På bakgrunn av tilbakemeldingene har vi lagt om til en annen strategi for bedriftsmarkedet, som også vil dra veksler på vår Java-ekspertise.

Corel vurderer det slik at Java er velegnet til å løse overgangsproblemer i blandede miljøer.

- Vi har laget en Java-baserte teknologi som vi har kalt "Remagen" (uttales som på tysk). Kjører du en klient med Java, gir Remagen deg tilgang til alle applikasjoner i resten av nettverket, uavhengig av om de opprinnelig er laget for Windows, Mac eller Unix.

En organisasjon som har standardisert på for eksempel WordPerfect eller Microsoft Office, vil kunne bruke Remagen til å gi alle i nettet tilgang til disse applikasjonene, forutsatt at klienten kan kjøre Java. Det betyr at ikke bare NC-er vil kunne kjøre Office for Windows 95 på en server, det samme gjelder eldre Windows 3.x-kjørende 486 PC-er.

For de organisasjonene som vil gå lenger, og tilby et felles forenklet grensesnitt til alle brukere uavhengig av klient, har Corel på trappene en ny serie med kontorprogramvare under kodenavnet Alta.

Alta bygger videre på konsepter som Corel har prøvet ut i sin Corel Central, et skallprogram som er integrert med Netscape Communicator og som tilbyr noe av den samme integrasjonen av nettleser og grensesnitt til hele datasystem som Microsofts Internet Explorer 4.0. Alta vil med andre ord tilby en integrert informasjonssentral som startpunkt for alle kontormedarbeidere, med forgreninger til Internett, kalender, gruppevare, dokumenter osv.

- Alta vil gjøre det mulig for en bedrift å vokse informasjonsteknologisk og samtidig spare penger. Det innlemmer NC-er og tankegangen med tynne klienter med ny funksjonalitet, samtidig som det gir ny liv til gammel programvare, forklarer Nielsen.

Det vil ta litt tid før vi får se hva dette duger til. Nielsen bebuder at han vil kunne vise Remagen i aksjon en gang til vinteren. I Canada planlegger Corel å lansere sin lenge bebudede NC 27. oktober, og det er mulig at en demo av Remagen vil være klar allerede da.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.