Corel legger ned 139 arbeidsplasser i Irland

Corels avdeling i Irland arbeidet spesielt med oversettelse til europeiske språk. - Den flyttes til Canada for å spare penger og bedre kvaliteten, sier Christian Andreassen.

Christian Andreassen er alene om å bemanne Corels kontor i København, og har ansvar for både Danmark og Norge. Han har en kollega til i Norden, plassert i Helsinki med ansvar for Finland og Sverige. Corels Oslo-kontor ble lagt ned i juni i år. Minimumsbemanningen i Norden vil opprettholdes.

- 139 arbeidsplasser blir borte i Irland, sier Andreassen til digitoday.no. - Det dreier seg om lokaliseringsavdelingen [de som oversetter Corels applikasjoner til europeiske språk] og om administrative funksjoner. Den europeiske supporttjenesten som også er samlet i Dublin, fortsetter med en bemanning på tyve.

I Corels offisielle kunngjøring heter det at noen av de 139 ansatte i Irland vil få tilbud om å flytte til Canada. Flyttingen er ledd i en spareplan som skal redusere selskapets årlige utgifter med 40 millioner amerikanske dollar. Tallet på ansatte er redusert til rundt 1000 fra 1400 i løpet av de siste tolv månedene.

- Etableringen av lokaliseringsavdelingen i Irland var begrunnet med nærhet til de lokale markedene i Europa. Det har ikke gitt det ønskede resultatet. Vi tror det vi nå gjør, også vil bedre kvaliteten på arbeidet, siden oversetterne kan arbeide nært opptil utviklerne.

En kvalitetsforbedring kan synes nødvendig. Den hittil siste norske utgaven av WordPerfect ble skjemmet av en iøynefallende trykkfeil på boksen.

Corels elendige tall i siste kvartal skremte bort Inprise fra en planlagt fusjon. I flere måneder har en rekke ledere forlatt selskapet. I august forsvant også toppleder og gründer Michael Cowpland.

Selskapets nye leder Derek Burney sier til Reuters at man er i ferd med å skifte forretningsmodell, fokusere på applikasjonene - og se seg om etter folk som kan fylle ledige stillinger i ledelsen.

Corels hovedprodukter er den grafiske suiten Corel Draw og kontorsuiten WordPerfect Office.

Les mer om problemene til Corel:


Corel-gründer velger heller Linux
Corel anbefalt å kutte ut Linux
Corel i dyp krise
Konkurs truer Corel
Corel legger ned kontoret i Oslo
Corel trues av konkurs