Corels NC på nyåret

Det kanadiske programvareselskapet Corel, er snart klar med sin nettcomputer, Corel Video Network Computer, som skal kjøre Linux, frivareutgaven av Unix.

Selskapet - kjent for Corel WordPerfect Suite 8 Professional, CorelDraw 8, og den mislykkede Java-implementeringen av kontorpakken sin - kommer på markedet med nettcomputeren utpå nyåret, forteller produktsjef Oliver Bendzsa.

Nettcomputeren er på størrelse med en bærbar PC og er en såkalt tynn klient, lagd utelukkende for å fungere mot en server i et nettverk. Likevel kan den fungere - selv om serveren skulle gå ned - gjennom en 500 MB diskbuffer som - temporært - lagrer informasjon og programmer.

Maskinvaren er bygget rundt 233 MHz Digitals RISC- prosessor StrongARM SA 110 og kommer med 32 MB minne - utvidbart til 64 MB.

Maskinen blir levert med en samling av multimedia- og kommunikasjonsprogrammer basert på Java for serveren, og brukeren kan skreddersy sin egen desktop, og ved hjelp av innebygget klientprogramvare kan maskinen benytte Microsofts utvalg av 32-biters applikasjoner.

I tillegg har den brønner for to PC-kort, innebygd høyttaler og mikrofon, og enten et V.34 modem eller en 10 Mbps Ethernet-tilkobling. Prisen skal presses under 1000 dollar og kommer til å falle betraktelig etter som salgsvolumet øker.

Til toppen