FORBRUKERTEKNOLOGI

Creative lanserer iPod-killer

Neste uke lanserer Creative en MP3-spiller som kan gi Apples iPod tøff konkurranse.

12. okt. 2004 - 10:29

Neste onsdag er norsk IT-presse invitert til presentasjon av en rekke nye Creative-produkter, men lekkasjer avslører allerede nå kanskje den største nyheten.

MP3-spillere har etterhvert blitt meget viktige faktorer i kvartalsregnskapene til blant annet selskaper som Apple. Og dette har holdt seg. For mange har forsøkt å kopiere Apples spillere, men ingen har lykkes helt.

Nylig fortalte HP Norge digi.no at hadde man fått inn iPod-spilleren som HP produserer på lisens fra Apple til julesalget i Norge, kunne man "solgt hva som helst".

Creative tilbyr et stort utvalg av MP3-spillere og har solgt en iPod-konkurrent med harddisk. Nå girer selskapet videre opp og har fokusert mer på design. Tidspunktet er ikke tilfeldig - man skal rekke julesalget.

Zen Micro heter den nye spilleren som skal konkurrere med iPod Mini. Spilleren har en 5 GB harddisk, noe som gir plass til 2000-2500 kutt. Dette avslører nettstedet Gizmodo.

Creative har fått nettstedet til å fjerne bilder og informasjon, men Google har tatt vare på en kopi. Bildene skal stamme fra en salgsbrosjyre Gizmodo har skannet.

Creative har kopiert Apples kanskje fremste salgsaksellerator - fargeutvalget på spilleren. Fordi MP3-spillere er blitt et moteobjekt, skal Creative tilby Zen Micro i 10 forskjellige farger.

Creative går litt lengre enn Apple - Zen Micro har også en innbygget FM-radio og kan spille inn lyd via en innebygget mikrofon.

Spelaren måler bare 84x51x18 millimeter, noe som minner om en tipakke med sigaretter. Det eneste som foreløpig er ukjent er prisen.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.