KARRIERE

Cyberforsvaret inntar Høgskolen i Bergen

Skal utveksle instruktører og studieplasser.

Cyberforsvaret vil utveksle kompetanse med studentene på Høgskolen i Bergen. Fra før samarbeider de også med Høgskolen på Gjøvik og NTNU i Trondheim.
Cyberforsvaret vil utveksle kompetanse med studentene på Høgskolen i Bergen. Fra før samarbeider de også med Høgskolen på Gjøvik og NTNU i Trondheim. Bilde: Forsvarets mediesenter/ Torgeir Haugaard

Cyberforsvaret starter et formelt samarbeid med Høgskolen i Bergen (HiB). En rammeavtale om kompetanseutveksling blir skrevet under i morgen, tirsdag.

Samarbeidet vil særlig gjelde fag som kommunikasjon, datanettverk og nettverkssikkerhet, og vil medføre et bedre tilbud for studentene, sier leder for Institutt for elektrofag, Per Eilif Thorvaldsen i en pressemelding.

Dette er den tredje avtalen om samarbeid med akademia for landets kybermilitære. Fra før har Cyberforsvaret tilsvarende avtale med Høgskolen i Gjøvik og med NTNU i Trondheim.

I praksis skal Cyberforsvaret utveksle både instruktører og studieplasser med sine samarbeidspartnere i akademia.

Kommandørkaptein Trond Hermansen er skvadronsjef ved den sjøoperative sambandskvadronen på Haakonsvern i Bergen.

– Vårt håp på lang sikt er selvsagt økt rekruttering til våre avdelinger i Forsvaret ved at vi nå også tilbyr et formalisert opplegg for både hospitering og veiledning under bachelor-oppgaven, sier skvadronsjef Hermansen i pressemeldingen.

Det kan komme godt med. Forsvarets egne kyberstudier på ingeniørhøgskolen ved Gjørstadmoen militærleir uteksaminerer maksimalt 40 studenter hvert år, langt mindre enn behovet.

Møt forsvarets unge kyberkrigere i en reportasje fra digi.nos besøk på Gjørstadmoen.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.