BEDRIFTSTEKNOLOGI

Cyrix i strupen på Intel

Med multimediaprosessoren Media GX satser Cyrix på få opp volumet i hjemmemarkedet. Samtidig vil den forestående M2-prosessoren bli et attraktivt alternativ i high-end markedet. - M2 er en sikker vinner, fortalte markedsføringssjef i Cyrix, Lew Paceley, på Cebit.

Eirik Flaa
14. mars 1997 - 13:00

Oppmøtet var formidabelt når Cyrix kunngjorde sin visjon for inneværende år. Sine beskjedne fire hundre ansatte til tross, Cyrix er et selskap med attraksjonsverdi for alle som er interessert i PC-ens fremtid. Sammen med AMD representerer de den eneste reelle konkurrenten til Intel på PC-prosessormarkedet. Evnen til å gi Intel konkurranse har imidlertid vært varierende, ettersom selskapet har vært gjennom perioder der de nærmest har blitt usynlige i skyggen av Intel. Teknologien til Cyrix var i forkant av lanseringen av Pentium alternativet 6x86 et langt stykke bak Intels. Med M2 er imidlertid dette endret.

- M2 blir lansert i juni, og vil være en sikker vinner. Toppmodellen vil være i klasse med Pentium II 233 Mhz, sa Lew Paceley, markedsføringssjef i Cyrix. Han la til at det er godt mulig at de i samarbeid med AMD vil klare hindre at markedet forlater den tradisjonelle socket 7-hovedkortstandarden.

- Det som finnes av socket 7 hovedkort i dag, gir minst like god ytelse som Pentium II (Klamath)-hovedkortene. Det er ikke avgjort at Intel alltid skal få bestemme fremtiden, fortsatte Paceley.

Cyrix vil foreløpig ikke gå ut med hvor stort volum de forventer av den nye prosessoren, men totalt, inkludert Media GX- og 6x86-prosessorene har tallet ligget godt over 2 millioner enheter årlig. Mens de forventer en jevn vekst i Media GX proessoren gjennom hele 97, forventes det at M2-prosessoren vil stå for det meste av veksten etter lanseringen i juni.

http://www.digi.no/img/digi/folk/brendan_sherry.jpg width=88 height=109 align=left alt="Brendan Sherry" hspace=5 vspace=5>- Vi er i kontakt med flere OEM-kunder som er svært interessert i produktet, fortalte daglig leder for Cyrix i Europa, Brendan Sherry.

Han forklarte at allerede nå har Compaq valgt å bruke Media GX-prosessoren i en av sine Presario-modeller. Hvorvidt Compaq også vil bruke M2en i fremtidige modeller er usikkert.

- Vi jobber hardt for å få grepet på OEM-markedet, men regner likevel med at 60 prosent av årets salg vil være såkalt distribusjonssalg, avsluttet Sherry.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.