BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dagbladet tar opp kampen mot Telenor

Dagbladet vil kapre flere ISP-kunder og lanserer i dag en kampanje for å få flere til å ta i bruk avisens tilbud om gratis Internett. Utviklingssjef i Dagbladet på nettet, Rune Røsten, sier til digi.no at avisen også vil komme Telenors Internett-kampanje i forkjøpet.

Frode Eriksen
26. nov. 1999 - 12:02

Dagbladet har tilbudt gratis Internett via underleverandør Powertech siden avisen lanserte sin egen Internett-portal 20. september, og Røsten sier til digi.no at kampanjen nå lanseres for å komme Telenor i forkjøpet med sin FriSurf-kampanje.

- Vi vil møte Telenor før de lanserer sin teppebombing.

Telenor Nextel planlegger å distribuere sitt FriSurf-tilbud inkludert CD-rom til 1,7 millioner husstander før jul. Kampanjen er av digi.no tidligere antatt å koste Telenor over 40 millioner kroner.

Så mye penger har ikke Dagbladet, men Røsten sier at avisens kampanje i egen og andre aviser rundt om i landet, skal synliggjøre et budskap om at de som ønsker det kan ringe et gratisnummer og få tilsendt gratis programvare for å bruke Internett. I tillegg åpner Dagbladet for gratis hjemmesider via sin portal i forbindelse med denne portalen.

- Vi har det eneste tilbudet om gratis Internett i Norge som er uten noen form for bindinger, sier Røsten. Riktignok har avisen lagt inn Dagbladets portal som default hjemmeside, men den kan endres til det en selv vil. Valg av teleleverandør er også fritt.

Røsten sier at Dagbladet både konkurrerer med de andre leverandørene av Internett-aksess, men satser også på at kampanjen vil føre til økt bruk av avisens tjenester på nettet, både portalen og nyhetene fra avisa.

Førsteopplaget til Dagbladets CD-pakke som er laget for Windows 95, 98, 2000 og NT er på 50.000.

Han levner de portalene som ikke blir blant de største små muligheter i markedet.

- Du må være blant de største - ellers kan du bare legge ned.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.