Dagens gode gjerning

Tillat meg å vise deg en særdeles snedig måte å samle inn penger via web. Det koster deg ingen ting, og god samvittighet får du med på kjøpet.

Tillat meg å vise deg en særdeles snedig måte å samle inn penger via web. Det koster deg ingen ting, og god samvittighet får du med på kjøpet.

Først og fremst: God sommer! Jeg har vært på tre ukers ferie, for første gang på flere år, og det har virkelig gjort meg godt. Håper du selv unner deg et avbrekk i sommervarmen - enten det er en lengre reise eller bare å dingle med føttene på bryggekanten etter arbeidstid.

Håper også at du kan finne tid til å gjøre en liten god gjerning - og samtidig beundre et ganske smart system for fundraising via web.

Jeg snakker om The Hunger Site. (Du finner linken nedenfor.) Dette er et nettsted som gir deg all den opplysning du kan ønske deg om globale sultproblemer. I tillegg samler det inn penger til mat-donasjoner til de som trenger det mest.

Måten pengene samles inn på er at nettstedet er sponset av en rekke sponsorer, som gir en donasjon hver gang du klikker på donasjons-knappen. Når du klikker blir du også eksponert for en (svært beskjeden) reklame fra sponsoren. Det er enkelt, det er snedig og det er ganske så elegant, spør du meg.

Kanskje ikke så rart, da, at dette nettstedet har vært Daily Pick på Yahoo!, USA Today Hot Site, og til og med har vært omtalt her hjemme; i Computerworld.

Men en god ting kan ikke sies for ofte. Så stikk innom og gjør en liten god gjerning du også.

Til toppen