Dagens nettjuvél: Gratis feilfiks for sårbarhetsglipp i Word

Med denne feilfiksen lapper du igjen sikkerhetshullet som gjør det mulig å kjøre ondsinnet kode i Word, selv om du har lagret dokumentet i RFT-format (rik-tekst).

Med denne feilfiksen lapper du igjen sikkerhetshullet som gjør det mulig å kjøre ondsinnet kode i Word, selv om du har lagret dokumentet i RFT-format (rik-tekst).

For ikke å irritere lesere som ikke kan benytte seg av feilfiksen tar vi det viktigste først: Du må ha installert Office 2000 Service Release 1a (SR-1a) eller SR-1 for å kunne benytte deg av dagens nettjuvél-tips.

Så til saken: Normalt vil det sprette opp en advarsel i Word 2000 dersom du forsøker å åpne et dokument som inneholder en makro. Det finnes imidlertid en mulighet for at dokumenter som er lagret som *.rtf kan inneholde makroer som kan kjøres uten forhåndsvarsel. Det kan føre til ubehagelig overraskelser, som ødelagte data, eller uautorisert tilgang til din datamaskin når du besøker en bestemt nettside eller åpner en epost-melding. Med den såkalte Word 2000 Security Update forhindres makroer fra å åpnes uten at du først blir advart om det - også i *rtf-dokumenter.

Feilfiksen, som er på 3,2 megabyte, er selvfølgelig gratis.

Shareware og freeware:
Lenke til dagens nettjuvel:

Word 2000 Security Update
Se også nettjuvel-arkivet:
Nettjuveler: Tidlig vinter 2000-2001
tidligere nettjuveler vinter 2000
Nettjuveler sommer og høst 2000
tidligere nettjuveler fra høsten og vinteren 1999
digitoday.no mottar gjerne tips om gode nettjuveler: Send tips og kommentarer til er@digitoday.noIkke all programvare har en prislapp med fire eller fem sifre. Noen av de beste og mest nyttige verktøyene er enten gratis eller koster noen små hundrelapper - hvis du er fornøyd. digitoday.no vil derfor daglig tipse deg om et nyttig shareware- eller freeware-program, men av og til vil vi snike inn fullstendig nytteløs moro. Følg med!
Til toppen