Danket ut Evry

Capgemini stakk av med prestisjekontrakt innen olje- og gassektoren.

Danket ut Evry
Dypvannsboreskipet West Gemini er en av flere rigger og boreskip som eies og drives av giganten Seadrill. Nå har selskapet erstattet Evry med Capgemini som hoffleverandør av IT-tjenester. Bilde: Seadrill

Riggselskapet Seadrill, som eies av blant annet John Fredriksen, har inngått en storavtale med konsulentselskapet Capgemini om leveranser av IT-infrastruktur. Avtalen har en varighet på fem år.

Kontraktens størrelse justeres i forhold til hvor stort tjenesteforbruket blir, og den åpner for at Capgenini utvider tjenestetilbudet i avtaleperioden. Avtalen kan ha en verdi på over 100 millioner kroner, skriver selskapet i en pressemelding.

Seadrill driver en verdensomspennende virksomhet og Capgemini skal ta infrastrukturtjenestene hos selskapet på fem kontinenter. Selskapet skal levere tjenester som service management, service-desk, mail-, server- og nettverksadministrasjon døgnet rundt fra Norge, Polen, Romania og India.

Det var Evry som var leverandør av disse løsningene, og den norske IT-giganten tapte dermed kampen om å levere til Seadrill.

– Vi følger nå Capgemini globalt og inntar en solid posisjon som leverandør av infrastrukturtjenester også i Norden. Vi vant kontrakten i sterk konkurranse med tunge aktører, så dette er veldig gledelig for oss, sier Ola Furu, administrerende direktør i Capgemini Norge i en kommentar.

Avtalen er allerede igangsatt og Capgemini startet leveransen i sommer.

    Les også: