Danket ut Evry

Capgemini stakk av med prestisjekontrakt innen olje- og gassektoren.

Dypvannsboreskipet West Gemini er en av flere rigger og boreskip som eies og drives av giganten Seadrill. Nå har selskapet erstattet Evry med Capgemini som hoffleverandør av IT-tjenester.
Dypvannsboreskipet West Gemini er en av flere rigger og boreskip som eies og drives av giganten Seadrill. Nå har selskapet erstattet Evry med Capgemini som hoffleverandør av IT-tjenester. (Bilde: Seadrill)

Capgemini stakk av med prestisjekontrakt innen olje- og gassektoren.

Riggselskapet Seadrill, som eies av blant annet John Fredriksen, har inngått en storavtale med konsulentselskapet Capgemini om leveranser av IT-infrastruktur. Avtalen har en varighet på fem år.

Kontraktens størrelse justeres i forhold til hvor stort tjenesteforbruket blir, og den åpner for at Capgenini utvider tjenestetilbudet i avtaleperioden. Avtalen kan ha en verdi på over 100 millioner kroner, skriver selskapet i en pressemelding.

Seadrill driver en verdensomspennende virksomhet og Capgemini skal ta infrastrukturtjenestene hos selskapet på fem kontinenter. Selskapet skal levere tjenester som service management, service-desk, mail-, server- og nettverksadministrasjon døgnet rundt fra Norge, Polen, Romania og India.

Det var Evry som var leverandør av disse løsningene, og den norske IT-giganten tapte dermed kampen om å levere til Seadrill.

– Vi følger nå Capgemini globalt og inntar en solid posisjon som leverandør av infrastrukturtjenester også i Norden. Vi vant kontrakten i sterk konkurranse med tunge aktører, så dette er veldig gledelig for oss, sier Ola Furu, administrerende direktør i Capgemini Norge i en kommentar.

Avtalen er allerede igangsatt og Capgemini startet leveransen i sommer.

    Les også:

Til toppen