Danner digitalt kulturselskap

NRK Aktivum etablerer et eget selskap i samarbeid med P4 og Forskningsparken. Tanken er blant annet å digitalisere kulturarven og utnytte HDTV-teknologi til eksport av kulturelt innhold.

Det nye selskapet, som like så godt kan karakteriseres som et prosjekt, virker svært svevende på en digi.no-medarbeider som har har jobbet i flere dager for å få tak i noen som kan si noe konkret om det nystartede selskapet.

Det som er klart er at det helt ferske selskapet Qpix i øyeblikket er på jakt etter en administrerende direktør som helst skal være flerspråklig og ha erfaring med handel på det asiatiske kontinentet. Direktøren skal bygge opp selskapet og sette en forretningsplan ut i livet.

Etter det digi.no erfarer er det japanske markedet brennaktuelt for eksport av kulturelt innhold. Og i beskrivelsen av selskapet står det at "Selskapet har hele verden som markedsplass".

Det kommersielle selskapet NRK Aktivum er inne i bildet på eiersiden, men verken administrerende direktør Arne Wam eller leder for forretningsutvikling Knut O. Nordby (tidligere adm.dir. i Egmont Film) har vært tilgjengelig. Kontaktperson i Forskningsparken, Svenning Torp, henviser videre til markedsdirektør Rune Remøy i P4 Radio Hele Norge. Men Remøy er heller ikke å få i tale på grunn av stor møtevirksomhet.

Til slutt får digi.no snakke med finansdirektør Frank Bjordal i P4 som kan opplyse at det hele er et samarbeidsprosjekt.

- Det er på siden av vår kjernevirksomhet. En av grunnen til at P4 er med, er at vi har formidlet kontakter i prosjektet, sier Bjordal.

Han opplyser at HDTV-teknologien gir muligheter i forhold til digital lagret informasjon og at det først og fremst er snakk om kunst og kulturelt innhold. Ut over det vil ikke Bjordal si for mye.

Til toppen