BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dansk selskap kunne ha eid «Google Maps»

To brødre fra Danmark er helt sentrale i flere Google-tjenester.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. juni 2009 - 15:26

Ideene bak Google Maps, som har blitt en av Googles viktigste tjenester, stammer fra Danmark. Allerede på 1990-tallet foreslo Jens Rasmussen for sin daværende arbeidsgiver, Datacentralen Geodata, å lage en nettbasert kartapplikasjon i stedet for en installert pc-applikasjon.

    Les også:

Jens Rasmussen
Jens Rasmussen

Ifølge en artikkel i danske Computerworld fulgte ikke Geodata opp ideen. I 1998 dro Rasmussen til USA. Da han returnert til Danmark i 2001, kunne han vise fram en tidlig versjon av det som langt senere ble Google Maps, til sin onkel.

I samarbeid med sin yngre bror, Lars Rasmussen, etablert Jens i 2003 selskapet Where 2 Tech og videreutviklet teknologien. Selskapet ble kjøpt av Google i 2004, samme år som Google kjøpte Keyhole, som utgjorde grunnlaget for Google Earth.

Google lanserte betaversjoner av både Maps og Earth i 2005. Hvordan disse tjenestene utviklet seg, er kjent historie.

Lars Rasmussen
Lars Rasmussen

Men Rasmussen-brødrene fortsatte å jobbe for Google, henholdsvis i USA og Australia. De kom først fram i rampelyset igjen da Google i slutten av mai demonstrerte den kommende kommunikasjonstjenesten Google Wave.

Som digi.no skrev den gang, er det nok en gang en idé utarbeidet av brødrene Rasmussen som nå får oppmerksomheten. Google har ennå ikke åpnet Wave for offentlig bruk, men Google har brukt store ord om hva tjenesten skal kunne brukes til.

En videodemonstrasjon av Google Wave finnes på denne siden.

Innboksen i Google Wave, som også kan brukes til å spille dataspill over nettet.
Innboksen i Google Wave, som også kan brukes til å spille dataspill over nettet.
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.