KARRIERE

Dansk universitet tilbyr master i IT-helse

Det danske IT-Universitetet tilbyr nå mastergrad i IT-helse for å være rustet til den europeiske samhandlingen.

19. mai 2006 - 10:08

EUs mål er at Europa innen 2010 skal kunne sende elektronisk pasientjournal på en felles infrastruktur landene imellom. Det skal være mulig for et sykehus i Spania og lese all informasjon om en pasient fra et annet eruopeisk land, og kartlegge helsetilstanden raskt.

Som følge av de mange IT-prosjekter som gjennomføres og planlegges i helsesektoren, vil det danske IT-Universitetet (ITU) nå tilby en masterutdannelse i IT-helse (SundhedsIT).

Studiet skal gjøre studentene kjent med regelverket rundt Elektroniske Pasientjournaler (EPJ), telemedisin og helse.

Studentene skal etter endt utdannelse kunne avklare behov og muligheter for IT-bruk på tvers av organisatoriske enheter, vurdere standardsystemer og tilbud om nyutvikling i forhold til myndighetenes mål.

Et brennbart punkt som nå diskuteres for fullt i EU er nettopp bruk av åpen programvare for å kunne sikre full interoperabilitet mellom de forskjellige systemene institusjoner og land imellom.

    Les også:

Studenten skal etter endt studie kunne designe mindre interaktive programvare for eksempel mellom en sykehusavdeling og til pasienten, og tilpasse den til organisasjonen.

Masterkandidatene blir utdannet til å lede forandringsprosesser i forbindelse med IT-prosjekter

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.