KARRIERE

Dansk universitet tilbyr master i IT-helse

Det danske IT-Universitetet tilbyr nå mastergrad i IT-helse for å være rustet til den europeiske samhandlingen.

EUs mål er at Europa innen 2010 skal kunne sende elektronisk pasientjournal på en felles infrastruktur landene imellom. Det skal være mulig for et sykehus i Spania og lese all informasjon om en pasient fra et annet eruopeisk land, og kartlegge helsetilstanden raskt.

Som følge av de mange IT-prosjekter som gjennomføres og planlegges i helsesektoren, vil det danske IT-Universitetet (ITU) nå tilby en masterutdannelse i IT-helse (SundhedsIT).

Studiet skal gjøre studentene kjent med regelverket rundt Elektroniske Pasientjournaler (EPJ), telemedisin og helse.

Studentene skal etter endt utdannelse kunne avklare behov og muligheter for IT-bruk på tvers av organisatoriske enheter, vurdere standardsystemer og tilbud om nyutvikling i forhold til myndighetenes mål.

Et brennbart punkt som nå diskuteres for fullt i EU er nettopp bruk av åpen programvare for å kunne sikre full interoperabilitet mellom de forskjellige systemene institusjoner og land imellom.

    Les også:

Studenten skal etter endt studie kunne designe mindre interaktive programvare for eksempel mellom en sykehusavdeling og til pasienten, og tilpasse den til organisasjonen.

Masterkandidatene blir utdannet til å lede forandringsprosesser i forbindelse med IT-prosjekter

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.