BEDRIFTSTEKNOLOGI

Danske Notes-utviklere tør ikke satse på R5 ennå

IT Factory har kommet med en ny versjon av sin suite av utviklings- og standardapplikasjoner for Lotus Notes. Men danskene holder seg hårfint under R5.

Pål Leveraas
30. juli 1999 - 10:29

Det danske programvarehuset IT Factory har gjort internasjonal suksess med sin satsning på verktøy og standard forretningsapplikasjoner sentrert rundt Lotus Notes. Selskapet vant blant annet to av de høythengende "Beacon Awards" under Lotusphere i Orlando i januar.

Når danskene nå lanserer en ny versjon av sitt verktøy, er de imidlertid i utakt med Lotus egen produktutvikling, men desto mer i takt med den virkelige verdens behov. Notes har som kjent kommet i versjon 5.0, et produkt som nå bare går under navnet R5. IT Factory føler ikke at den større andel av kundene er klare for R5 ennå. Derfor er det nye produktet rettet mot Notes/Domino 4.6, og for å markere dette versjonerer de produktet som 4.99.

Det skal imidlertid ikke spille noen rolle, i følge IT Factory. Produktet er laget slik at all utvikling som gjøres med ITFs SDK versjon 4.99 lett kan oppgraderes til å kjøre på R5-plattformen når den tid kommer.

- Vi tror på R5, men våre største kunder kan ikke skifte til denne plattformen fra den ene dagen til den andre, sier Lars Munch Johansen, adm dir i IT Factory.

Han lover imidertid at selskapet skal lansere versjon 5 av ITF SDK og ITF Business Suite senere i år.

Den nye versjonen av programutviklingsverkttøyet ITF SDK gir ifølge selskapet utviklere en rekke nye utviklingsverktøy, inkludert et analyseverktøy for å test år 2000 tilpasning av eldre Notes-applikasjoner; integrasjonsmuligheter mot eksisterende databaser på plattformene UDB, DB/2, DB/400, Oracle og Microsoft SQL Server; bedre migreringsverktøy for baser som ikke er utviklet innenfor ITFs rammeverk; og versjonskontroll som sikrer ensartede oppgradering på av alle applikasjoner i organisasjonen. I tillegg skal IT Factory ha styrket web-funksjonaliteten i produktene.

ITF Business Suite 4.99 er først og fremst forbedret ved at det er lagt inn en ny e-commerce applikasjon.

Med de nye versjonene endrer IT Factory også prispolitikken sin. Fra nå av betaler for ITF Software Development Kit i forhold til antall utviklere som bruker verktøyet, ikke som før i forhold til hvor mange sluttbrukere den ferdige applikasjonen ville få. Prisen pr utvikler starter på 400 dollar.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.