BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dårlig vær spente bein for Alcatel

Legging av Nordsjøkabelen NorSeaCom ble forsinket av dårlige bunnforhold og dårlig vær, og gav Alcatel i Norge et svært svakt resultat. Og nytilsatt konsernsjef, Lasse Boger kan bare konstatere at 1999 ble et drittår for det franske konsernets norske virksomhet.

Frode Eriksen
23. feb. 2000 - 10:51

Boger overtar ledelsen for et selskap som endte med en minus i 1999 på 148 millioner kroner før skatt, og det er i hovedsak leggingen av nevnte kabel som trekker ned. Driftsresultatet i 1998 endte på minus 104 millioner kroner, noe som økte til 189 millioner i 1999, inkludert 97 millioner kroner i restruktureringskostnader. Alcatels 1998-resultat før skatt endte på pluss 281 millioner kroner.

Boger sier til digi.no at hovedårsaken til det dårlige 99-resultatet i hovedsak skriver seg fra ett prosjekt, nemlig legging av NorSeaCom-kabelen mellom Storbritannia og Norge. Dårlig vær førte til at hele prosjektet har kommet galt ut for Alcatel, men Boger tror det verste nå er over og at tapene skal være unnagjort.

Restruktureringen i selskapet fortsetter noe som blant annet betyr kutt i kostnader som ikke er orientert mot kunder, og selskapet reduserer også antall ansatte. Nedgangen i 1999 var på 100 og har fortsatt i år til dagens vel 1660 ansatte.

Boger sier han har ambisjon om å snarest mulig samle de tre virksomhetene Alcatel Telecom Norway, Alcatel Distribusjon og Alcatel Kabel Norge i ett konsern under navnet Alcatel Norge.

Boger sier videre at selskapet vil satse sterkere på vekstområder innenfor IP og programvare, blant annet i erkjennelsen av at vekstområdene som oftest ikke omfatter de aktivitetene Alcatel er engasjert i i dag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra