BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dårligere for BT

British Telecom (BT) måtte se resultatet falle med 40 prosent første halvår. Det er i hovedsak utenlandske investeringer som trekker ned for selskapet foruten stadig tøffere konkurranse i hjemmemarkedet.

Frode Eriksen
27. juli 2000 - 10:31

Overskuddet før andre kvartal alene endte på 321 millioner pund, ned fra 534 millioner pund samme kvartal i fjor. Salget i selskapet økte med nesten 37 prosent fra 4,9 til 6,7 milliarder pund også det i hovedsak på grunn av økt virksomhet i selskap som BT har investert i utenfor Storbritannia.

Selskapet møter nå de samme aktørene i hjemmemarkedet som i Europa og France Telecom, Deutsche Telekom og Vodafone er seriøse utfordrere, ikke minst på det britiske mobilmarkedet.

Blant de større internasjonale satsingene er et joint venture sammen med amerikanske AT&T, Concert, foruten tyske Viag Interkom sammen med tyske Viag og Telenor samt flere mobilvirksomheter.

Dårlige resultat etter første kvartal gjorde at konsernsjef Peter Bonfield valgte å starte en restrukturering av både den internasjonale og nasjonale virksomheten til selskapet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.