BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dårligere for BT

British Telecom (BT) måtte se resultatet falle med 40 prosent første halvår. Det er i hovedsak utenlandske investeringer som trekker ned for selskapet foruten stadig tøffere konkurranse i hjemmemarkedet.

Frode Eriksen
27. juli 2000 - 10:31

Overskuddet før andre kvartal alene endte på 321 millioner pund, ned fra 534 millioner pund samme kvartal i fjor. Salget i selskapet økte med nesten 37 prosent fra 4,9 til 6,7 milliarder pund også det i hovedsak på grunn av økt virksomhet i selskap som BT har investert i utenfor Storbritannia.

Selskapet møter nå de samme aktørene i hjemmemarkedet som i Europa og France Telecom, Deutsche Telekom og Vodafone er seriøse utfordrere, ikke minst på det britiske mobilmarkedet.

Blant de større internasjonale satsingene er et joint venture sammen med amerikanske AT&T, Concert, foruten tyske Viag Interkom sammen med tyske Viag og Telenor samt flere mobilvirksomheter.

Dårlige resultat etter første kvartal gjorde at konsernsjef Peter Bonfield valgte å starte en restrukturering av både den internasjonale og nasjonale virksomheten til selskapet.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.