BEDRIFTSTEKNOLOGI

Data Fellows og AVP: Finsk-russisk antivirus-plattform

Finske Data Fellows har inngått en strategisk allianse med et russisk antivirusmiljø, kjent for søkemotoren AVP. Det første produktet kommer 1. november: Et verktøy som benytter både F-Prot og AVP samtidig.

Eirik Rossen
3. okt. 1997 - 13:29

Teknologien som gjør det mulig å kombinere ulike virussøkemotorer, er utviklet av Data Fellows og døpt CounterSign. Det første produktet med denne teknologien vil få navnet F-Secure Anti-Virus, og vil leveres med søkemotorene F-Prot fra Data Fellows, og AVP (Anti-Viral Pro) fra det russiske Kaspary Laboratories.

På klientsiden vil F-Secure Anti-Virus være tilgjengelig for DOS, Windows 95 og NT fra 1. november. En utgave for Windows 3.1 er ventet ved årsskiftet. Versjoner for Mac og OS/2 er også lovet.

På serversiden er tilgjengelighetsdatoen 1. november for NT, og 1. januar for Netware. Versjoner for OS/2 og Unix er varslet. NT-server-utgavens moduler for brannmur og e-post-portner vil være tilgjengelige samtidig med hovedutgaven.

Begrunnelsen for et rammeverk som kan kjøre flere virussøkemotorer samtidig, er at virusbeskyttelse blir stadig mer komplekst. Søkemotorer må stadig oppdateres og ved å kjøre flere samtidig, øker man sannsynligheten for at beskyttelsen er ajour med virusmakernes siste påfunn.

F-Secure Anti Virus kan utvides med en egen modul kalt Macro Control - tilgjengelig for NT-klient 1. november og for Windows 95 1. januar. Macro Control for NT-server er varslet, men ikke tidfestet.

Hensikten med Macro Control er å etablere en sertifiseringsmekanisme for makroer, under systemansvarliges kontroll. Makrovirus er, som kjent, den virustypen som øker mest, og som spres svært enkelt når folk utveksler tekst eller regneark. Ifølge National Computer Security Organization er 80 prosent av alle virusangrep i 1997, makrovirus.

Systemadministrator lager en liste med godkjente makroer. Når et dokument åpnes, kopieres eller lagres på en arbeidsstasjon der Macro Control er aktiv, sjekkes mot denne listen og mot en liste med kjente makrovirus. Uoverensstemmelser varsles eller utløser en handling definert av systemansvarlig.

Data Fellows' norske distributør PDI tilbyr oppgraderingsordninger fra F-Prot til F-Secure Anti Virus.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.