SIKKERHET

Dataangrepet mot Hydro koster selskapet nesten en halv milliard

Dataangrepet mot Hydro i mars antas å koste selskapet mellom 400 og 450 millioner kroner i første kvartal.

Dataangrep og fortsatte begrensninger ved Alunorte-anlegget i Brasil fører til lavere produksjonsvolum for Hydro, opplyser konsernsjef Svein Richard Brandtzæg. 8. mai overtar Hilde Merete Aasheim stillingen hans.
Dataangrep og fortsatte begrensninger ved Alunorte-anlegget i Brasil fører til lavere produksjonsvolum for Hydro, opplyser konsernsjef Svein Richard Brandtzæg. 8. mai overtar Hilde Merete Aasheim stillingen hans. Terje Bendiksby / NTB scanpix
30. apr. 2019 - 08:18

Angrepet har ført til redusert produksjon, men også til at selskapet har måttet utsette presentasjonen av resultatene for første kvartal. Tallene skulle etter planen legges fram tirsdag, men er utsatt til juni. I stedet la Hydro tirsdag fram en drifts- og markedsoppdatering.

– Cyberangrepet som rammet oss den 19. mars har påvirket hele den globale organisasjonen, og det er Extruded Solutions som har vært hardest rammet både med tanke på driftsproblemer og økonomiske tap, sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg, som tilføyer at den samlede økonomiske effekten av cyber-angrepet er beregnet til 400–450 millioner kroner i første kvartal.

Hydros samlede produksjonsvolum gikk ned i første kvartal, sammenlignet med samme kvartal i fjor. I tillegg til dataangrepet skyldes det også fortsatte produksjonsbegrensninger ved Alunorte-anlegget i Brasil.

Hydro opplyser at de nærmer seg en løsning på dette og har sendt inn en begjæring om å oppheve disse produksjonsbegrensningene. Saken skal behandles i retten i Brasil.

8. mai overtar Hilde Merete Aasheim som ny konsernsjef i Hydro etter Brandtzæg. Det ble klart 18. mars.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.