RESULTATERFINANS

Datadistributørene: Lite nettsalg i 1997

Bare en mikroskopisk del av ordreinngangen til de store distributørene ble foretatt over Internett i 1997. Santech Micro Group vil selge for 26 millioner kroner, mens Ingram Micro og Computer 2000 ennå ikke har bestillingssystemet på plass.

Eirik Flaa
18. des. 1997 - 16:38

Til tross for sterk vilje til å satse på bestilling over nettet, er det få av de norske datadistributørene som virkelig har lykkes. De nettstedene som er oppe og går benyttes i stor utstrekning til oppslagsverk, mens direktebestilling fortsatt er på et minimum.

Hittil er det Santech Micro Group (SMG) som har kommet lengst, og selskapet venter at omsetningen for på nettet i Norge vil lande på 26 millioner i 1997. Tatt i betraktning at den totale omsetningen er på rundt 2 milliarder kroner er dette likevel svært lavt.

Jumboplassen inntas av Ingram Micro, som ennå ikke har fått opp et bestillingssystem for sine forhandlere på nettet. Ingram har et norsk nettsted som er knyttet til selskapets hovedside, men her er det foreløpig ikke annet å tilby enn produktinformasjon. Selskapet jobber med å utvikle en bestillingsløsning, men digi.no har ikke fått bekreftet når denne etter planen skal være klar.

Heller ikke kundene til Computer 2000 har muligheten til å bestille direkte over nettet. Selskapet hadde mulighet for bestilling over nettet tidligere i 97, men på grunn av SAP-implementering måtte dette stenge inntil videre. Et nytt system er ventet på plass i løpet av "noen måneder".

EET åpnet for bestilling over nettet i desember, og regner derfor ikke med at omsetningen i 1997 vil bli særlig stor. Også Scribona har hatt et system oppe en tid, men digi.no har foreløpig ikke fått skikkelig statusrapport på satsingen.

En fellesnevner for distributørene digi.no snakket med synes å være at samtlige var svært entusiastiske hva gjelder videreutvikling av Internett tjenestene. De fleste hevdet imidlertid at den viktigste funksjonen til nettstedene var å gi forhandlerne løpende informasjon om vareutvalg, priser og lagerstatus. Distributørene regner også med at andelen ordrer over Internett vil øke kraftig i året som kommer. EET og SMG tror at 10 prosent av den totale omsetningen i 1997 vil skje over nettet, mens Computer 2000 har et mer beskjedent estimat på mellom 5 og 7 prosent. Ingram Micro og Scribona har ikke oppgitt slike tall.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.