SAMFERDSEL

Datafeil i Trondheim førte til at Follobanen var stengt

Det var søndag formiddag stengt for trafikk i Blixtunnelen mellom Oslo S og Ski. Årsaken var en feil på en datasentral i Trondheim.

Denne gangen er det dataproblemer som hindrer bruk av Follobanen og Blixtunnelen. Bildet er fra en tidligere testkjøring.
Denne gangen er det dataproblemer som hindrer bruk av Follobanen og Blixtunnelen. Bildet er fra en tidligere testkjøring. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge/NTB
16. apr. 2023 - 11:34 | Endret 16. apr. 2023 - 15:21

Bane Nor meldte klokken 12.11 at trafikken på Follobanen er i gang igjen.

– Signalsystemene i Blixtunnelen er fjernstyrt, og datasentralen som styrer signalene, ligger i Trondheim. Der er det en feil som gjør at det ikke blir gitt riktig informasjon, blant annet til Blixtunnelen, sier pressevakt Britt-Johanne Wang i Bane Nor til NTB i 11.10-tiden søndag morgen.

Bane Nor meldte klokken 7.23 søndag morgen at Follobanen var stengt mellom Oslo S og Ski. Først trodde Bane Nor at det dreide seg om en signalfeil inne i Blixtunnelen, men etter at mannskaper har sjekket, er det klart at problemene skyldes en feil ved datasentralen i Trondheim som oppsto natt til søndag.

Iden amerikanske Kongressen pågår en prosess som i ytterste konsekvens kan lede til et forbud mot Tiktok i USA.
Les også

USA: Politikere krever at Tiktok får nye eiere

Togene bruker Østfoldbanen inntil videre mens feilrettingen pågår, men Bane Nor sier at reisende må regne med forsinkelser og enkelte innstillinger.

– Jeg venter fremdeles på en prognose for når trafikken kan være i gang igjen på Follobanen, sier Wang.

Follobanen var også stengt fra 19. desember til 5. mars på grunn av feil med det elektriske anlegget.

Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (DSA) har vært på tilsyn på St. Olavs hospital. De betegner resultatet av tilsynet som alvorlig, skriver Aftenposten.
Les også

Helseplattformen: Slår alarm om uforsvarlig bruk av stråling

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.