BEDRIFTSTEKNOLOGI

Datagiganter støtter åpen mobilstandard

IT-storhetene BEA, Borland, Hewlett-Packard, IBM, Oracle og Sun gir nå sin støtte til en ny åpen mobilarkitektur-standard som de mener vil føre til at nye mobiltjenester raskere tas i bruk.

Øystein Kvistad
3. jan. 2002 - 14:01

Så sent som i november offentliggjorde blant andre Sony og Nokia at de vil samarbeide for å etablere et sett med åpne standarder for interoperabilitet mellom mobile kommunikasjonsenheter. Selskapene vil blant annet søke å skape nye standarder for innholdsnedlasting, brukergrensesnitt, meldingstjenester og rettighetsadministrasjon.

November-alliansen mellom Sony/Nokia ble umiddelbart støttet av blant andre AT&T Wireless, Cingular Wireless, NTT DoCoMo, Vodafone, Sony Ericsson, Motorola, Siemens, Sharp, Samsung, NEC og Matsushita.

Tanken fenger åpenbart også datagigantene BEA Systems Inc, Borland Corporation, Hewlett-Packard Company, IBM, Oracle Corpog Sun Microsystems Inc som nå sier de vil jobbe sammen med mobilkom-industrien for å løfte web-applikasjoner til et nytt nivå med blant annet sikte på å levere flere typiske mobiltjenester over på fastnettet.

Gruppen vil utvikle programvare som skal være kompatibel med både WAP, MMS og Java, loves det, og dessuten vil det bli integrert en mobil utvidelse av J2EE-baserte (Java 2 Enterprise Edition) applikasjonsservere. J2EE er serverplattformen basert på programmeringsspråket Java.

Partene opplyser at første steg i samarbeidet blir å sette en tidsramme for den videre utviklingen av standarden. Selskapene er dessuten blitt enige om sammen å utvikle et forslag til spesifikasjonene før ytterligere eksterne Java-partnere dras med i den videre prosessen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.