DATAINNBRUDD

Datainnbrudd hos Prisjakt - mengder av brukernavn og epostadresser på avveie

– Naturligvis ser vi alvorlig på det inntrufne.

Innbruddet ble oppdaget i forrige uke, opplyser Prisjakt. Flere titusener av e-postadresser og brukernavn skal være på avveie.
Innbruddet ble oppdaget i forrige uke, opplyser Prisjakt. Flere titusener av e-postadresser og brukernavn skal være på avveie. Bilde: Skjermdump digi.no
17. mars 2017 - 09:54

Den Schibsted-eide prissammenligningstjenesten Prisjakt.no er rammet av et sikkerhetsbrudd. I går gikk det ut advarsel om lekkasje av kundenes e-postadresser og brukernavn.

Flere lesere har tipset digi.no om meldingen. Det er ingen antydninger til at passord eller annen sensitiv informasjon er lekket, blir det opplyst der.

– Naturligvis ser vi alvorlig på det inntrufne og har tatt nødvendige sikkerhetsgrep. En allmenn anbefaling er likevel å bytte passord med jevne mellomrom, uansett hvilken tjeneste du bruker, heter det i varselet.

Lekkasjen består av 22 252 brukernavn og epostadresser. De aller fleste brukerne er derfor ikke berørt i det hele tatt, skriver Prisjakt.no i en kunngjøring.

Personnummer også lekket

Selskapets ledelse sitter i Sverige. Det har ikke lyktes digi.no å få kontakt med noen i Prisjakt fredag morgen.

Lekkasjen rammer også den svenske tjenesten. Hos Prisjakt Sverige meldes det om en lekkasje av 48 023 epostadresser, samt tilhørende brukernavn.

Videre er 500 postadresser og personnumre knyttet til MinHembio-kunder som har kjøpt blant annet t-skjorter og kopper i en medlemsbutikk kommet på avveie.

Det opplyser Prisjakt Sverige til nettavisen ehandel.se.

Ansatt-konto

Kilden til lekkasjen skal være en konto tilhørende en av selskapets ansatte.

Hvorvidt denne er blitt hacket eller på annet vis er kommet på avveie, virker uklart.

– En medarbeiders konto har kommet på avveie og tilsynelatende havnet i gale hender. Vi utreder hendelsen nærmere og har også tatt nødvendige sikkerhetstiltak for ytterliger å styrke sikkerheten vår, sier teknologisjef i Prisjakt, Maria Hall til ehandel.se.

Hall uttaler seg også i kunngjøringen som ligger på selskapets norske sider. Der sier teknologisjefen at de har rapportert hendelsen til politiet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.