Datainnbrudd utløste kraftig kursfall

Men spillselskapet Sega får støtte fra hackergruppen Lulz.

20. juni 2011 - 08:59

Den japanske spillprodusenten Sega, heleid datter av børsnoterte Sega Sammy Holdings, har bekreftet at personopplysninger til 1,3 millioner kunder er på avveie.

Opplysningene som uvedkommende har hatt tilgang til, omfatter navn, fødselsdatoer, e-postadresser og krypterte passord i Sega Pass, en tjeneste for nettspill og nyheter. Betalings- og kortinformasjon har ikke vært lagret i det interne systemet til Sega Pass, men eksternt hos en betalingsformidler, og er følgelig ikke rammet.

Sega er den siste i en rekke spillselskaper som har vært rammet av datainnbrudd siden mai, etter Sony, Nintendo, Square Enix, Epic Games, Eve Online og League of Legends, samt spillmagasinet The Escapist.

Hackergruppen Lulzsec (Lulz Security), som har skrytt av blant annet å stå bak angrepene mot Sony, The Escapist, Eve Online og League of Legends, tar ikke bare avstand fra innbruddet mot Sega, men lover på twitter å «ødelegge dem som angrep dere».

Sega Sammy-aksjen falt på Tokyo-børsen i morges. På det verste var kursen ned 5 prosent. Den endte med et fall på 1,8 prosent, melder Reuters.

I skrivende stund er Sega Pass fortsatt nede i påvente av en oppdatering, heter det på tjenestens hjemmeside.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.