Datamengden eksploderer i moderne bedrifter

Nestsjef i Oracle, Chuck Phillips, spår en en 2-3 ganger vekst i datamengden hvert år for bedrifter. Her er hvorfor:

Nestsjef i Oracle, Chuck Phillips, spår en en 2-3 ganger vekst i datamengden hvert år for bedrifter. Her er hvorfor:

Under åpningen av Oracle OpenWorld i London i dag la nestkommanderende i Oracle, Chuck Phillips frem en serie spådommer om hvordan IT vil utvikle seg for moderne bedrifter.

Han mener at det mest dramatiske som vil skje er veksten i datamengden. Man kan avfeie dette som markedsføring fra verdens ledende database-selger, men Phillipis forteller at Oracle mest moderne kunder nå ser dette skje.

Mange har hittill kommet med lignende spådommer og påstått for eksempel at datamengdene dobles hver 18 måned. Phillips mener dette er feil. I en moderne bedrift som tar i bruk mulighetene IT nå etterhvert gir, vil veksten kanskje være helt oppe i to eller tredobling i året i noen år fremover nå.

Her er årsakene Phillips trekker frem til dette:

- Hver transaksjon vil bli "rikere" - inneholde mer data. Med XML vil du ikke bare kunne håndtere et ID-nummer og en sum, men mye annen data om varen eller salget.

- Bedrifter vil i stadig større grad koble seg sammen med partnere og kunder. Dette er effektivt, men det hvor mye data du får inn og skal lagre.

- Bruken av radiobrikker som RFID og sensorer på varer, utstyr og bygg vil kanskje være største bidragsyter til økte datamengder. Disse sensorene kringkaster data kontinuerlig og du må samle, sile og lagre store mengder.

- Både interne og eksterne brukere stiller stadig høyere krav til sanntidsinformasjon + og om mye mer enn før. De vil ikke godta samletall på slutten av for eksempel måneden legre. Dette bidrar også til lagringskrav.

- Internkontroll og myndigheter krever mer informasjon for å øke kontrollene etter alle finansskandalene

Phillips påpeker også at bruken av både lagringssystemer og prosessering vil svinge stadig mer. Særlig eksterne brukere - kunder og partnere - vil skape belastningstopper.

En annen observasjon Phillips la frem under sitt foredrag var at vi allerede nå begynner å se slutten på Moores lov.

- Vi snakker med Intel og de innrømmer dette overfor oss. Intel klarer ikke å skalere så fort som før lengre, varmeproblemene bremser veksten vi har vært vant til. Derfor kommer hybrid-løsninger som dobbeltkjerne-prosessorer.

Til toppen