PERSONVERN

Datatilsynet vil ikke ta i bruk Facebook: – Tydelig signal og en vekker 

Forvaltningsorganet vil ikke bruke Facebook i sitt kommunikasjonsarbeid. Avgjørelsen er basert på tilsynets egen risikovurdering.

Bjørn Erik Thon opplyser at Datatilsynet ikke vil ta i bruk Facebook i sitt kommunikasjonsarbeid.
Bjørn Erik Thon opplyser at Datatilsynet ikke vil ta i bruk Facebook i sitt kommunikasjonsarbeid. Foto: Heidi Sævold
22. sep. 2021 - 09:37

– Vi har valgt å ikke gå inn på Facebook fordi vi mener at behandlingen av personopplysninger medfører en for høy risiko for brukernes rettigheter og friheter, sier direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet.

Forvaltningsorganet skriver videre at de har vurdert at de ved en eventuell tilstedeværelse på Facebook ikke ville ha oppfylt alle vilkårene i personvernforordningen om felles behandlingsansvar.

– Vi tror at de som hadde ønsket å besøke Datatilsynets side på Facebook, ville hatt en forventning om at vi visste hva som ble lagret dersom de for eksempel klikket liker på vår side, eller hva slags opplysninger som ble registrert bare ved å besøke siden vår. Og det kan vi rett og slett ikke svare på, sier Thon.

– Tydelig signal

Teknologirådet, som gir råd til Stortinget og regjeringen om ny teknologi, mener Datatilsynets vurdering vil føre til at flere offentlige aktører kommer til å legge ned sine Facebook-sider, skriver NRK.

– Vurderingen er et veldig tydelig signal og en vekker, spesielt for det offentlige, sier direktør Tore Tennøe i Teknologirådet.

Rådet har allerede startet prosessen med å vurdere om de skal legge ned sin egen Facebook-side, oppgir han.

− Om Meta får det som de vil, har vi presedens på at personvern kan kjøpes, sier Myrstad.
Les også

Metas betalingsmodell: − En kamp om internetts fremtid

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.