De første 3D-skjermene blir knalldyre

I løpet av året kommer de første ekte 3D-skjermene, men prisene blir svært friske.

I løpet av året kommer de første ekte 3D-skjermene, men prisene blir svært friske.

digi.no har tidligere omtalt Sharps gjennombrudd i utviklingen av 3D-skjermer: Selskapet har lykkes i å klistre et slags gitter i en LCD-skjerm som splitter lyset og gir øynene dine to litt forskjellige bilder. Du må dog sitte rett foran skjermen, noe du får hjelp til av en liten indikator.

Sharp har allerede lansert en mobiltelefon, modell SH251iS, der den nye skjermteknologien benyttes. Under CeBIT-messen i forrige uke gjentok selskapet løftene om at skjermer for PC-er kommer i salg i Europa i løpet av året.

Men som alltid med første generasjon av en ny teknologi blir ikke dette noe for Hvermansen. En 15-tommers skjerm vil koste 24.000 kroner (3000 euro) anslår Sharp overfor nyhetstjenesten ZDnet. Og det er uten norsk moms.

I praksis vil dette bety at slike 3D-skjermer vil være forbeholdt arkitekter, industridesignere og andre profesjonelle brukere de første årene.

På CeBIT-messen demonstrerte Sharp en prototyp av 15-tommersskjermen med spillet Quake der terreng og figurer gjengis i en visstnok imponerende 3D-opplevelse.

Til toppen