BEDRIFTSTEKNOLOGI

Defekt minne i bærbare Dell-maskiner

Dell går i disse dager ut med informasjon til mange kjøpere av selskapets bærbare Latitude og Inspiron-maskiner. Årsaken er at mange av maskinene inneholder defekte minnebrikker.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. mars 2000 - 14:26

Ifølge Wall Street JournalDell Computer erstatte defekte minnebrikker på opptil 400.000 bærbare PC-er. Det er snakk om Latitude- og Inspiron-maskiner som ble produsert mellom februar og november i fjor.

Datamaskinene er ute av stand til å gjenoppta arbeidet etter å ha blitt satt i strømsparings- eller dvalemodus. Dette betyr at brukerne må skru maskinene helt av og starte dem på nytt.

Minnebrikkene som må byttes er produsert av Micron Technology, og ifølge selskapet oppstår feilen under utvekslingen av informasjon mellom minnebrikkene og BIOS-en (Basic Input/Output System) i maskinen. Ifølge Wall Street Journal begynte Dell å bruke den spesielle BIOS-en i midten av 1999. Samtidig ble den gjort tilgjengelig for tidligere kjøpere fra selskapets nettsted.

Tom Nordby, produktsjef for bærbare PC-er ved Dell Computer i Norge, bekrefter overfor digi.no at endel bærbare Dell-maskiner har minneproblemer. Han kan ikke si noe om hvor mange maskiner det er snakk om i Norge som må bytte minne, men forteller at det ikke gjelder alle maskinene av denne typen, selv om de ble solgt i denne perioden.

Nordby forteller videre at alle i Norge som har en maskin som potensielt kan ha denne feilen, vil bli kontaktet av Dell direkte eller via en forhandler. Utskiftingen av minnebrikkene vil være kostnadsfritt for brukerne.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.