Dekker storby helt med WLAN-soner

Birdstep skal bidra når den asiatiske storbyen Taipei skal dekkes av WLAN-soner.

Birdstep skal bidra når den asiatiske storbyen Taipei skal dekkes av WLAN-soner.

Til sammen 10.000 trådløse aksesspunkter skal etter hvert dekke et område på 272 kvadratkilometer av Taipei. Dette tilsvarer 90 prosent av de bebygde områdene i byen som har 2,65 millioner innbyggere. Taipei skal dermed bli den første byen i verden som har bortimot full WLAN-dekning.

Den første av tre faser sluttføres den 17. desember i år. Da skal sentrale områder at Taipei, inkludert 30 t-banestasjoner, være dekket med IEEE 802.11b/g-basert WLAN, samt nye tjenester knyttet til dette.

Norske Birdstep er involvert i kontrakten. Birdstep eier en tredjedel av Aptilo Networks som har fått storkontrakten og man skal da også bruke blant annet Birdstep-programvare.

Tjenesten, som kalles WiFly, er en del et prosjekt som kalles M-City (Mobile City). Tjenesten er basert på Nortels Wireless Mesh Network-løsning. Aptilo Networks har levert en løsning som skal benyttes til blant annet administrasjon av brukere, samt overvåking og rapportering. Nettverket skal driftes av Q-Ware.

    Les også:

I tillegg til ren Internett-aksess, skal WiFly tilby telefon (Voice over WLAN - VoWLAN), IPTV, hurtigmeldinger, fjernovervåking, GPS, digital innhold, videokonferanser, bedriftsapplikasjoner og offentlige tjenester.

Illustrasjon fra nettstedet.

Hele utbyggingen skal være ferdig innen utgangen av 2005.

Til toppen