Dell-avtale gir Fast PR-løft

Avtalen med Dell er i ferd med å gjøre Fast til et internasjonalt kjent IT-selskap. Oppslagene i amerikansk presse har allerede firedoblet trafikken på selskapets søkemotor.

Avtalen med Dell er i ferd med å gjøre Fast til et internasjonalt kjent IT-selskap. Oppslagene i amerikansk presse har allerede firedoblet trafikken på selskapets søkemotor.

Når Michael Dell investerer, følger dataverdenen nøye med. Fast er kjent blant eliten av Internett-brukere verden over, men med gårsdagens investering gjorde Dell det norske selskapet virkelig verdenskjent.

Etter at Dell i går fortalte at de vil investere 275 millioner kroner, dukket Fast og adressen til deres søkemotor opp på internasjonale nyhetstjenester som Wall Street Journal, BBC News, Cnet og Wired. Den kanskje beste PRen fikk Fast da administrerende direktør Espen Brodin ble intervjuet av CNN. Også medier som danske Computerworld skriver om Fast.

Mange av mediene tok også med seg at Fast nå påstår at deres søkemotor leder i antallet sider den har oversikt over. For med alltheweb.com kan du nå lete igjennom 200 millioner sider, noe Fast sier er mer enn både AltaVista og Northern Lights. Responsen på denne informasjonen og Dell-investeringen har ikke latt vente på seg.

- Trafikken på søkemotoren vår har firedoblet seg siden i går, forteller John M. Lervik, teknisk sjef i Fast til digi.no. - Med et slag er vi blitt skikkelig kjente i det bredere publikum og datamiljøet i USA, noe som selvfølgelig vil hjelpe oss i salget både til Internett-steder og bedriftskunder.

Lervik forteller at Dell-avtalene ennå ikke er helt på plass fordi det er så mange elementer involvert, men at avtalen neppe blir eksklusiv. Dermed holder Fast det åpent for andre partnerskap.

Men hovedelementet i avtalene er klar: Dell skal selge en nedskalért versjon av Fasts søkemotor til store bedrifter som trenger manøvreringshjelp i sine dokumentbunker - ferdig installert på en server. Dette gir Fast en verdensomspennende salgskanal.

- Vi arbeider med bedrifts-søkemotoren og skal være ferdig i løpet av fjerde kvartal, forteller Lervik.

I tillegg til å kunne lete i dokumentfiler, forteller Lervik at den nedskalérte søkemotoren også skal kunne lete i forskjellige typer databaser. Fast har ikke fastsatt noe prisstruktur for "light"-versjonen.

Til toppen