Dell legger ned all produksjon av smartmobiler og beveger seg vekk fra Android.
Dell legger ned all produksjon av smartmobiler og beveger seg vekk fra Android. (Bilde: Marius Jørgenrud)

Dell dropper mobiltelefoner

Har brent seg på Android.

Dell legger ned all produksjon av smarttelefoner. Å trekke seg helt ut av et marked i rivende vekst er neppe en beslutning tatt med lett hjerte.

Etter en lunken mottakelse har Dell allerede trukket sine Android-baserte mobiltelefoner fra det amerikanske markedet. De satset i en kort periode blant annet i Kina og India, men nå er det offisielt kroken på døra også globalt.

Det var direktør forbrukerdivisjon Jeff Clarke som tirsdag gjorde det klart på Dell World-konferansen i hjemstaten Texas, ifølge Forbes.

Farvel, Android?

Dell har også tidligere satset på Android på nettbrett, heller ikke det med nevneverdig suksess. Android-baserte Dell Streak forsvant fra det amerikanske markedet i fjor etter dårlig mottakelse.

Uttalelsene til Clarke tolkes som at Dell nå tar farvel med Googles mobile operativsystem. Det er i hvert fall ingen planer om å fortsette satsingen.

- Med Android handler konkurransen om innhold. Amazon selger bøker mens Google gjør penger på søk. Så langt har vi ikke funnet en måte å bygge forretning med Android, sier direktøren til Forbes.

Den gjenværende mobile strategien til Dell handler om nettbrett og hybride produkter basert på Microsofts Windows 8 og Windows RT.

- Det betyr ikke at vi ikke kikker på Android. Du skulle sett hva vi holder på med i laben vår, sier Jeff Clarke til Forbes.

    Les også:

Til toppen