Dell dropper mobiltelefoner

Har brent seg på Android.

Dell legger ned all produksjon av smartmobiler og beveger seg vekk fra Android.
Dell legger ned all produksjon av smartmobiler og beveger seg vekk fra Android. (Bilde: Marius Jørgenrud)

Har brent seg på Android.

Dell legger ned all produksjon av smarttelefoner. Å trekke seg helt ut av et marked i rivende vekst er neppe en beslutning tatt med lett hjerte.

Etter en lunken mottakelse har Dell allerede trukket sine Android-baserte mobiltelefoner fra det amerikanske markedet. De satset i en kort periode blant annet i Kina og India, men nå er det offisielt kroken på døra også globalt.

Det var direktør forbrukerdivisjon Jeff Clarke som tirsdag gjorde det klart på Dell World-konferansen i hjemstaten Texas, ifølge Forbes.

Farvel, Android?

Dell har også tidligere satset på Android på nettbrett, heller ikke det med nevneverdig suksess. Android-baserte Dell Streak forsvant fra det amerikanske markedet i fjor etter dårlig mottakelse.

Uttalelsene til Clarke tolkes som at Dell nå tar farvel med Googles mobile operativsystem. Det er i hvert fall ingen planer om å fortsette satsingen.

- Med Android handler konkurransen om innhold. Amazon selger bøker mens Google gjør penger på søk. Så langt har vi ikke funnet en måte å bygge forretning med Android, sier direktøren til Forbes.

Den gjenværende mobile strategien til Dell handler om nettbrett og hybride produkter basert på Microsofts Windows 8 og Windows RT.

- Det betyr ikke at vi ikke kikker på Android. Du skulle sett hva vi holder på med i laben vår, sier Jeff Clarke til Forbes.

    Les også:

Til toppen