Dell kan bli tatt av børs

Stiger kraftig på oppkjøpsrykter.

Dell kan bli tatt av børs
Michael Dell har tidligere sagt at han vurderer å ta selskapet av børs. Etter en begredelig kursutvikling stiger Dell nå kraftig på meldinger om at selskapet kan bli kjøpt opp. Bilde: Justin Sullivan/Getty Images/All Over Press

Dell-aksjen gjorde mandag et byks etter at Bloomberg meldte at pc-giganten kan bli kjøpt opp og tatt av Nasdaq-børsen.

Aksjen handles i skrivende stund opp rundt 17 prosent.

Markedet stiller seg åpenbart positive til meldingene om at Dell skal være i forhandlinger med minst to oppkjøpsfond om å la seg kjøpe ut.

Det alene vil ikke løse noen av Dells problemer, men som privateid selskap vil selskapet slippe børsens strenge informasjonskrav, det vil si regelverket om hva de må rapportere av driften sin og nøkkeltall til markedet.

Markedsverdien av Dell var før kursoppgangen på 18,9 milliarder dollar. Ifølge Bloombergs kilder er TPG Capital og Silver Lake med i diskusjoner om et oppkjøp, i tillegg skal flere større banker ha blitt kontaktet for å finansiere handelen.

Gründer og toppsjef Michael Dell sitter selv på 15,7 prosent av aksjene, noe som kan gjøre det enklere å få i stand en finansieringspakke, påpeker nettstedet.

I et begredelig pc-marked ble Dell i 2012 en av de største taperne. Trass en hyggelig vekst i serveromsetningen falt aksjekursen i fjor med nærmere 30 prosent.

    Les også:

Les mer om: