Dell kjøper mer IT-sikkerhet

Overtar Check Point-konkurrenten SonicWall.

SonicWalls teknologi og leveringsevne er attestert av blant andre Gartner og NSS Labs.
SonicWalls teknologi og leveringsevne er attestert av blant andre Gartner og NSS Labs.

Overtar Check Point-konkurrenten SonicWall.

Dell melder at de har avtalt å kjøpe IT-sikkerhetsselskapet SonicWall, en leverandør av brannmurer, løsninger for trusselhåndtering («unified threat management», UTM), virtuelle private nett (VPN) samt sikkerhetskopiering, gjenvinning og antispam.

I Gartners «magiske kvadrant» for UTM stiller SonicWall i lederkategorien, sammen med Fortinet, WatchGuard og Check Point. I en undersøkelse gjort i andre kvartal i fjor anslo IDC at SonicWall hadde 7,5 prosent av det globale markedet for UTM, bak Fortinet (17 prosent), Check Point (13,2 prosent) og Juniper (8,9 prosent), men foran Cisco (6,9 prosent).

SonicWall ble etablert i 1991 som leverandør av enklere nettverksutstyr. Mot slutten av 1990-tallet kom det første «SonicWall»-produktet, i form av en dedikert boks med innebygget brannmur og VPN beregnet på små og mellomstore bedrifter. Selskapet var børsnotert fra november 1999 til juli 2010 da de ble overtatt av en privat investorgruppe ledet av Thoma Bravo.

Det er ikke oppgitt hva Dell betaler for SonicWall. Dell sier de vil beholde selskapet 950 ansatte og at det skal investeres med tanke på vekst. Kjøpet er godkjent av begge styrer, og skal fullføres i løpet av andre kvartal i Dells avvikende regnskapsår, det vil si innen utgangen av juli.

Dell sier at SonicWalls produkter vil utfylle deres portefølje innen IT-sikkerhet, og viser til sikkerhetstjenestene SecureWorks og driftsløsningene Kace.

I sin omtale av kjøpet framhever Dell at SonicWall er et utviklingsselskap med over 130 patenter, og at de eier den grunnleggende teknologien som deres produkter bygger på. De peker også på at SonicWalls driftssystem «Global Management System» muliggjør sentral styring av tusener av sikkerhetsbokser i omfangsrike distribuerte nett. Salget av SonicWall-utstyr skjer gjennom et kanalprogram med 15 000 forhandlere som Dell akter å kombinere med sitt eget program «PartnerDirect», heter det.

Til toppen