Dell lanserer Imac-klone

Dell har kastet seg rundt og lanserer i dag WebPC, en maskin som bryter med alle Dell-prinsipper unntatt ett; prislappen.

Dell har kastet seg rundt og lanserer i dag WebPC, en maskin som bryter med alle Dell-prinsipper unntatt ett; prislappen.

Dell har bygget sin suksess på å selge den siste teknologien pakket inn i grå, firkantede kasser. Men nå har selskapet kastet seg på bølgen av pene og billigere datamaskiner som Apple startet med sin iMac. Målet er å nå de 60-70 prosentene av vestens husstander som ikke har kjøpt seg noen grå kasse.

Trolig motivert av at fargeglade og billige maskiner fra Compaq, HP og Gateway, har Michael Dell satt sammen sin WebPC i rekordfart, skriver Wall Street Journal. Med fargeglade ovale kasser og en LCD-skjerm er det lite ved den nye boksen som minner om Dells tradisjonelle PC-er. Den billigste modellen selges med vanlig 15-tommers skjerm.

Salget starter med en egen internettside senere i dag. Dell har allerede delt ut et bilde til amerikansk press (bildet over).

WebPC er heller ikke produsert av Dell. Mange andre leverandører bygger ikke sine egne bordmodeller, men det har Dell gjort hittil i egne fabrikker etter hvert som kundene bestiller.

Men i motsetning til konkurrentenes maskiner er det ikke prislappen som vil få kundene til å storme til. WebPC kommer i tre versjoner, med en prislapp fra 8000-18.000 kroner (1000-2350 dollar). Med på dette kjøpet får riktignok amerikanske kunder gratis Internett-aksess og en blekkskriver. Men Compaq har lovet sin Ipaq til 4000 kroner (500 dollar, uten skjerm) når den kommer i salg i mars.

I likhet med Apple og Compaq har Dell kuttet ut innstikkskort-plasser for å redusere pris og størrelse. WebPC kommer ikke i salg i Europa før på nyåret.

Til toppen