Dell lanserte bærbar kraftpakke

Rettet mot profesjonelle brukere som vil ha den aller nyeste maskinvaren.

Dell lanserte bærbar kraftpakke

Rettet mot profesjonelle brukere som vil ha den aller nyeste maskinvaren.

Dell lanserte i går Precision M6500, som ifølge selskapet er verdens kraftigste bærbare arbeidsstasjon.

Maskinen kan konfigureres på flere måter, men fullt utstyrt leveres den med 16 gigabyte med 1600 MHz DDR3-minne fordelt på fire moduler, Intel Core i7-920XM Quad Core Extreme Edition-prosessor klokket til 2 GHz, Nvidia Quadro FX 3800M-basert grafikk med 1 gigabyte GDDR3-minne, 17 tommers skjerm med WUXGA-oppløsning (1920x1200), styrefelt (touchpad) med multitouch-støtte, samt plass til tre interne lagringsenheter.

Maskinen er særlig rettet mot profesjonelle brukere som kjører krevende programvare, for eksempel i forbindelse med konstruksjon, 3D-animasjon, visualisering og andre områder som kan utnytte stor, lokal regnekraft.

Ifølge den amerikanske pressemeldingen skal maskinen kunne bruke enten Windows 7, Vista eller XP, samt Red Hat Enterprise Linux 5.3 (RHEL) som operativsystem. Men på det norske nettstedet til Dell er det ikke mulig å velge maskinen med annet enn en Windows-utgave, inkludert mulighet for nedgradering til Windows XP. Med RHEL er nevnt i de norske spesifikasjonene.

To varianter av Dell Precision M6500
To varianter av Dell Precision M6500

Maskinen leveres i flere grunnutgaver som koster mellom 12.690 og 24.990. Ved velge alt som er tilgjengelig av intern maskinvare - inkludert to 256 gigabyte SSD-er, men uten inkludere ekstern maskinvare eller annen programvare enn den dyreste Windows-versjonen, greide vi å sette sammen en maskin som koster over 58.000 kroner + mva. Dette med standardvalgene for service og support.

Maskinen leveres med et kabinett i aluminium og veier fra 3,86 kg.

Til toppen