KARRIERE

Dell Norge får ikke ny sjef

Dell Norge skal ikke erstatte Eirik Lunde, som kaster seg på Internett-toget. I stedet får Norges-kontoret en dansk pendler.

Einar Ryvarden
2. mars 2000 - 12:21

Stadig flere ledere i tradisjonelle IT-bedrifter slutter for å kaste seg på Internett-toget. Lokket av opsjoner og en mindre rutinepreget hverdag med ansvar for mindre organisasjoner, har blant annet Jens Rugseth i Getronics og Eirik Lunde i Dell Norge sagt opp sine stillinger.

Nå har Dell bestemt seg for ikke å ansette ny administrerende direktør i Norge. I stedet skal den danske sjefen, Ole Konnerup, bli langpendler. Konnerup er 46 år gammel og har ledet det danske kontoret i to år.

- Det norske og det danske kontoret er ganske like i omsetning og størrelse. For å skape stordriftsfordeler og lære av hverandre, skal jeg pendle mellom Norge og Danmark, forteller Konnerup til digi.no.

Eirik Lunde forteller at han skal jobbe ut mars.

- En gruppe tunge investorer har bedt meg om å lede det som skal bli en nordisk Internett-butikk. Vi skal selge en viss type varer som er godt egnet for Internett-salg. Tjenesten blir trolig operativ i mai/juni. Mer vil ikke Lunde røpe ovenfor digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.