RESULTATERFINANS

Dell tøffer av sted som forventet

Dell økte omsetningen med 18 prosent, tallet på solgte PC-er med 29 prosent, og overskuddet med 31 prosent.

I vår søsterpublikasjon iMarkedet skriver Are Slettan blant annet følgende (se artikkelen Dell øker overskuddet): "Dell fikk et resultat siste regnskapskvartal på 598 millioner dollar, opp fra 457 millioner samme kvartal i fjor. For dette kvartalet, som er det første i Dells regnskapsår, er dette historiens høyeste overskudd.

"Omsetningen økte fra 8,03 til 9,53 milliarder. Resultatet utgjør 23 cent pr. aksje.

"Både resultat og omsetning er akkurat i tråd med Wall Streets forventninger, men heller ikke mer.

"Aksjen har falt 1-2 prosent i etterbørshandel i de første minuttene etter at tallene kom.

"For inneværende kvartal ventes det en vekst i antallet solgte enheter på rundt 25 prosent fra samme kvartal i fjor, mens bransjen totalt sett regnes med å vokse 3 prosent, ifølge meldingen fra Dell.

"Omsetningen ventes å øke 15 prosent til 9,7 milliarder dollar. Resultat pr. aksje ventes å bli 24 cent i inneværende kvartal.

"For inneværende kvartal venter analytikerne i snitt en omsetning på 9,75 milliarder og et resultat pr. aksje på 24 cent, ifølge Thomson First Call."

Tallene gjelder kvartalet fram til 2. mai. Økningen til Dell står i grell kontrast til gjennomsnittet i PC-markdet. Fra årsskiftet og ut mars økte det globale PC-salget med beskjedne to prosent.

Dell mener de har greid å kompensere for det stagnerende storbedriftsmarkedet ved å selge mer til mellomstore og små bedrifter, der de anslår økningen til 40 prosent i antall enheter og 20 prosent i dollar, og til forbrukere. En annen faktor er vedvarende kostnadsreduksjon.

Dells framgang var spesielt sterk i Europa og Asia. Denne framgangen ventes å fortsette, særlig i Japan, i inneværende kvartal.

Tall fra IDC for første kalenderkvartal tyder på at Dell har en global PC-markedsandel på 17,3 prosent, mot 15,8 prosent for Hewlett-Packard, målt i antall enheter.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.