FORBRUKERTEKNOLOGI

Dell Ultrabook klar for Norge

XPS 13 kan leveres med opptil i7-prosessor og en enorm SSD.

Pc-bransjen setter sin lit til at Ultrabook-formatet skal sette ny fart i salget. Dells variant, XPS 13, starter på såvidt under 10.000 kroner.
Pc-bransjen setter sin lit til at Ultrabook-formatet skal sette ny fart i salget. Dells variant, XPS 13, starter på såvidt under 10.000 kroner. Bilde: Montasje; Bakgrunnsbildet er fra http://nrkbeta.no/hurtigruten etter Creative Commons lisens
14. mars 2012 - 07:38

Dell Norge melder at selskapets Ultrabook, det vil si en bærbar pc etter et slankt og tiltrekkende design fra Intel, som bransjen har stor tiltro til for å sette fart i pc-salget igjen, nå er tilgjengelig for norske kunder.

Hovedpoenget med Ultrabook-formatet er å kombinere et kompakt ytre med høy ytelse, i motsetning til de «mini-bærbare» som var populære fram til iPad og andre nettbrett dukket opp.

Dells variant, døpt XPS 13, har en 13 tommers skjerm, måler 18 millimeter på det tykkeste, og veier under 1,5 kilogram. Tastaturet har normal størrelse, og er bakgrunnsbelyst. Prisen i Norge starter på 9 990 kroner.

Maskinen har 4 gigabyte DDR3-minne i 1,33 gigahertz. Kunden har valget mellom i5- og i7-prosessor, og mellom 128 gigabyte og 256 gigabyte SSD. Det er innebygget kamera og mikrofoner, og med på kjøpet får man 100 gigabyte lagring i skyen Dell DataSafe samt 12 måneders abonnement på Skype Premium.

Operativsystemet er Windows 7 Home Premium 64 bit.

Formatet tillater verken internt optisk drev eller hdmi-utgang.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.