Dell varsler svake tall

Dell har vokst med rakettfart siden 1993, men nå er det slutt. år 2000-problemet og Taiwan-jordskjelvet i fjerde kvartal har skapt store problemer for Michael Dell.

Dell har vokst med rakettfart siden 1993, men nå er det slutt. år 2000-problemet og Taiwan-jordskjelvet i fjerde kvartal har skapt store problemer for Michael Dell.

Dell sier nå at selskapet forventer å legge frem svakere enn forventet tall for fjerde kvartal. Kvartalet deres slutter 28. januar og ender med et resultat på 3,4 milliarder kroner, ikke 3,7 milliarder som analytikerne hadde anslått.

Det er ikke lavere marginer, men et fall i salget som er årsaken. Dell forklarer nedgangen i fjerde kvartal med at mange kunder stoppet innkjøpene av nytt IT-utstyr foran nyttårsaften. Men PC-leverandører som IBM og Compaq nevnte ikke slike problemer da de la frem sine fjerdekvartals-tall.
Les:
Dell og Lycos signerer Fast-avtale
Dell vokser videre mens konkurrentene sliter
Dell er størst, IBM er inne i dødsspiral
Mot lysere tider for Compaq
År 2000-problem torpederte IBM
Dell har også slitt med manglende leveranse av en rekke typer komponenter på grunn av jordskjelvet på Taiwan og tekniske problemer hos Intel.


Men de virkelig dårlige nyhetene ligger lengre frem. Dell sier nå at omsetningsveksten ikke vil fortsette slik som før. Fra 1999 til 2000 vil salget vokse med 30 prosent, ikke 38 og 48 prosent som i tidligere år hvor Dell hadde rakettvekst.

Men dette er kanskje ikke så rart - det er lett å være liten. Men nå er Dell blitt stor og kniver med Compaq om å være verden største PC-leverandør.

Dell har tidligere signalisert at selskapet satser mer på salg av andre typer IT-produkter, som skrivere og programvare. Selskapet har derfor blant annet inngått en avtale med norske Fast Search & Transfer.

Til toppen