RESULTATERFINANS

Dell venter noe redusert vekst

Etter «historiens beste» kvartal, advarer Kevin Rollins at veksten framover blir noe mindre.

Tallene til Dell for kvartalet fram til 28. januar, regnskapsårets fjerde, viser 17 prosent større omsetning – 13,5 milliarder dollar – enn i samme kvartal for et år siden. Det bokførte resultatet er 667 millioner dollar, 11 prosent mindre enn i fjor. Korrigert for en ekstraordinær skattemotivert avsetning på 280 millioner dollar blir den 947 millioner dollar, en økning på 28 prosent. Det svarer til 0,37 dollar per aksje, 0,01 dollar mer enn selskapets egen prognose.

For hele regnskapsåret ble omsetningen så vidt under 50 milliarder dollar – 49,21 milliarder.

Toppsjef Kevin Rollins mener kvartalet er «den beste driftsperioden i Dells historie», og ser for seg at selskapet kan nærme seg 60 milliarder dollar i omsetning i inneværende regnskapsår, et år før den opprinnelige planen.

For inneværende kvartal venter Rollins en volumvekst i forhold til samme kvartal i fjor på 21 prosent og en omsetningsøkning på 16 prosent, til 13,4 milliarder dollar. Det skal gi 32 prosent bedre inntjening, med et resultat på 0,37 dollar per aksje.

At omsetningsveksten reduseres fra 17 prosent i forrige kvartal til 16 prosent i inneværende kvartal, skuffet spekulantene, og aksjekursen falt noe da dette ble kjent. Analytikerne peker på at PC-markedet preges av flere faktorer som skulle tale i Dells favør, som lederskifte i Hewlett-Packard og salget av IBMs PC-divisjon til Lenovo.

Dell vokste mest i Europa, og innen servere, bærbare PC-er, lagring og skrivere. PC-er er med andre ord det vanskelige produktet.

I Europa, Midtøsten og Afrika vokste volumet med 29 prosent, mens servere vokste 30 prosent og bærbare PC-er 34 prosent. Omsetningen i dette området vokste 27 prosent.

Dells samlede globale omsetning innen lagring vokste med 27 prosent sammenliknet med samme kvartal i fjor. Omsetningen av Dell/EMC-systemer vokste med 46 prosent. Serviceinntektene vokste med 32 prosent, og skrivere og liknende vokste med 36 prosent.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.