Demosted for ASP-applikasjoner

Progress Software har lansert nettstedet AppsAlive! der du kan prøve et utvalg ASP-tjenester som utleie av programvare innen finans, jus, lagerstyring, ressursfordeling og leveransestyring.

Progress Software har lansert nettstedet AppsAlive! der du kan prøve et utvalg ASP-tjenester som utleie av programvare innen finans, jus, lagerstyring, ressursfordeling og leveransestyring.

Progress Software mener de har over 10.000 brukere av til sammen over 70 utleieapplikasjoner. Selskapet kunngjorde i fjor programmet ASPEN 2000 og har etablert et strategisk samarbeid med over 150 uavhengige programvareleverandører som nytter Progress' utviklingsverktøy. (ASPEN står for ASP-enablement, ASP står for "application services provider".)

I Norge er det undertegnet 10 ASP-avtaler med applikasjonsleverandører som vil være med på markedet der programvare tilbys som utleietjeneste i stedet for på lisensbasis. Progress mener spesielt små og mellomstore bedrifter har mye å tjene på å gå over til denne modellen.

For tre uker siden kunngjorde Progress en strategisk ASP-allianse med Fujitsu Siemens Computers der Progress' ASPEN-program skulle slås sammen med et tilsvarende program hos Fujitsu Siemens, kalt ASPect. Målet er å tilby et komplett ASP-miljø for programvareleverandører med ASP-ambisjoner og kunder som ønsker å utnytte ASP-modellen.

I denne alliansen er Progress' rolle å tilby verktøy og teknisk kompetanse for å webifisere applikasjonsleverandørenes løsninger. Rollen til Fujitsu Siemens er datasenterinfrastruktur, administrasjon og tjenester i form av re-engineering, tuning, test og sertifisering. De har også et demo- og testsenter der et "live" ASP-miljø kan simuleres.

Demostedet AppsAlive! skal være det første nettstedet der potensielle kunder kan prøvekjøre ASP-løsninger for å danne seg et bilde av hvordan de kan tenkes å dekke selskapets behov. Ved lanseringen består AppsAlive! av forretningsapplikasjoner fra 10 Progress-baserte ASPere: Applied Logic, CL International, GBST, Hipvale, Open Accounts, Progressive Solutions, Sales Systems, Skyward Computer, Solicitec, og Systemcare. Løsningene ligger innenfor områdene leveransestyring, ressursplanlegging, finans, jus, og lagerstyring/logistikk. Andre ASP-applikasjoner vil bli lagt til etter hvert, heter det.

Sjef for Progress Software i Norge, Thor Hestnes, tror 2000 vil være et gjennombruddsår for ASP-modellen.

- Vi har satset veldig mye på modellen. Vi tror den vil bli svært viktig, spesielt for små og mellomstore bedrifter. Etter hvert vil også de store gå over til å leie applikasjoner over Internett, på grunn av besparelser og en rekke andre positive sideeffekter.

Hestnes viser blant annet til en av Progress Norges uavhengige programvareleverandører, Autosoft i Drammen, som leverer applikasjoner til bilimportører og verksteder gjennom Telecomputing.

- Når båndbredden på Internett-tilgangen blir bredere, vil denne tendensen forsterkes kraftig, mener Hestnes.

Les mer om ASP eller utleie av programvare:


Lager ASP-testsenter i Frankrike
Skal tilby telefoni som ASP-tjeneste
Krev nye pakkeløsninger for IT i skolen!
Visma og Telecomputing sammen om ASP
Client Computing vil bli størst på ASP-markedet
Software Innovation webifiserer alle sine produkter
Abonnér på virusvern for 28 kroner måneden
Økonomisystemet Axapta klar til utleie
Itera kjøper ASP-selskap
Posten SDS kaster seg på ASP-toget
Adolfsen kjøper ASP-selskap
Telenor står klar med ASP-tjeneste

Til toppen