Den femte musikkgiganten kan knuse MP3.com

Fire av fem har sagt ja, men Universal vil ikke bøye av. En amerikansk dommer har konkludert med at MP3.com skylder plateselskapet 25.000 dollar per CD, noe som gir en totalsum som vil knekke Internett-tjenesten fullstendig

Fire av fem har sagt ja, men Universal vil ikke bøye av. En amerikansk dommer har konkludert med at MP3.com skylder plateselskapet 25.000 dollar per CD, noe som gir en totalsum som vil knekke Internett-tjenesten fullstendig

Michael Robertson er en av de unge, amerikanske gründerne som har tjent seg rike på Internett. Som sjef for MP3.com har han bygd seg opp en virksomhet som er tuftet på andres innhold og som dermed automatisk kommer i konflikt med de som sitter med opphavsrettighetene.

Til nå har Robertson greid å komme til enighet med fire av de største plateselskapene, men det femte, Universal Music Group, vil ikke bøye av.

I forrige uke falt den første dommen i det som kan bli en langdryg affære og som i verste fall kan lede til at MP3.com må gravlegge virksomheten.

Les om konflikten her:
MP3.com må punge ut
Rettssakene mot MP3 tar tid

I en avgjørelse, som Robertson allerede har sagt at de vil anke, kom dommeren fram til at selskapet gjennom sin "MyMP3.com"-tjeneste ulovlig hadde lagt ut kopierte CD-er med vitende vilje. Dermed priset dommeren erstatningen til 25.000 per kopiert CD. (Ifølge noen nyhetsmedier er det per sang, men digitoday.no har ikke fått det bekreftet).

Dette innebærer at erstatningen kommer opp i milliardklassen, målt i norske kroner. Robertson har allerede kommet til et forlik med de fire andre plateselskapene, et forlik som koster flesk. I tillegg har MP3.com kommet opp med en avtale som sikrer markedsføring av musikken til en av saksøkerne, Warner Records.

- Da vi lanserte MP3.com for flere år siden forventet vi ikke de juridiske konfliktene vi nå er oppe i. Faktisk trodde vi at musikkindustrien ville jobbe med oss fordi vi mener at det oppmuntrer til å kjøpe flere CD-er. Jeg ble virkelig skuffet da industrien reagerte på den måten de gjorde, sier han i et intervju med ZDNN.

I løpet av to uker skal MyMP3.com igjen opp på beina, men Robertson forteller ZDNN at han jobber med et prosjekt sammen med QualComm Incorporated som han synes er enda mer spennende.

Sammen ser de på hvordan de kan få MP3-tjenesten installert i biler. Grunnlaget for biltjenesten er MyMP3.com som han altså tror har en fremtid også etter at rettstvisten med Universal en gang er over.
Til toppen