JUSS OG SAMFUNN

Den virtuelle nyhetsoppleser

Nå kan du få nyhetene lest opp på Internett av den virtuelle nyhetsoppleseren Ananova. Hun skal gi deg siste nytt enten via Internett, mobiltelefon eller klokke med skjerm.

Hilde Nyman
18. jan. 2000 - 10:04
Den virtuelle nyhetsoppleseren Ananova på PC-skjerm mobil og klokke.
Den virtuelle nyhetsoppleseren Ananova på PC-skjerm mobil og klokke.

Basert på ansiktstrekkene til blant annet kvinnene Victoria Beckham og Kylie Minogue har den virtuelle nyhetsoppleseren Ananova kommet til "verden". 24 timer i døgnet er hun tilgjengelig på nettstedet og hun leser siste nytt for deg over Internett.

- Dette er uten tvil det mest spennende produktet vi har utviklet. Vi tar nyheter og informasjon, forandrer disse data til tale og lager den nødvendige grafikken som er nødvendig for at Ananova leser nyhetsbulletinen, sier Hird til Electronic Telegraph.

Det er teknologi fra Silicon Valley som har gjort det mulig å skape cyber-nyhetsoppleseren Ananova, sier oppfinnerne til den britiske avisa Electronic Telegraph.

- Hun har blitt programmert som en 28 år gammel høy kvinne med et behagelig, stille og intelligent vesen som får folk til å føle seg avslappet i hennes selskap. Hun har ingen av de mindre attraktive personlighetstrekk som voksne ofte har, som arroganse, kynisme og svik, sier Mark Hird i The Press Association (PA), som har utviklet nyhetsoppleseren.

Nettstedet hvor Ananova skal lese nyheter vil få premiere i løpet av året, men en snik-titt er mulig. Planen er at nyhetene også skal bli tilpasset TV, mobiltelefoner, palmtops og armbåndsur med mini-skjermer. Dagens muligheter til å se levende bilder på Internett kan være en blandet fornøyelse, men utviklerne av tjenesten regner med at når bredbåndstilknytning blir vanligere vil dette problemet være løst.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.