JUSS OG SAMFUNN

Den virtuelle reisen

Er du av dem som får reisefeber bare du setter deg på trikken? Kribler det ekstra i kroppen når ferien nærmer seg? Har du mer vidløftige ønsker enn lommeboken tillater? Da er det heldigvis mulig å ta turen på nettet i stedet, skriver HjemmeNetts Nina Furu i dagens Stjernestreif.

Nina Furu
25. mars 1998 - 09:34

"

Nettstedet heter Lonely Planet og er rett og slett den mest gjennomarbeidede, morsomme og spennende reise-site jeg kan tenke meg. Lonely Planet er en merkevare som først og fremst er kjent for sine annerledes reisehåndbøker, men nettstedet står ikke tilbake for de trykte produktene på noen måte.

Noe av den beste funksjonaliteten med nettstedet er at du kan klikke deg rundt på verdenskartet og oppleve både bilder, turistfakta, reisemåter og ikke minst høyst personlige reiseskildringer fra folk som allerede har besøkt stedet. Bedre kan det nesten ikke gjøres, i hvert fall ikke før båndbredden tillater live video ned på gateplan.

I tillegg byr nettstedet på enorme mengder viktig og mindre viktig (men morsom!) informasjon for deg som står på reisefot. Vitale opplysninger omfatter spesielle arrangementer, festivaler og lignende rundt i verden, nyheter for reiseglade (blant annet nye reisemåter og ganske annerledes reisemål), vaksinasjonskrav og så videre.

En omfattende chat-seksjon finnes det også her (klikk på linken "The Thorn Tree"), der du kan treffe andre som har reist, skal reise eller bare ønsker seg til samme destinasjoner som deg. Eller klikk på "Optic Nerve" for bilder og atter bilder til å drømme seg bort i.

God tur!

"

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.