FORBRUKERTEKNOLOGI

Denne telefonen har en én tomme stor kamerasensor

Xiaomi tar kameraet på alvor, men det blir vanskelig for nordmenn å få tak i telefonen.

Den kinesiske mobilprodusenten er den andre til å komme med en telefon med en én tomme stor sensor. Og denne gangen er hele sensoren i bruk.
Den kinesiske mobilprodusenten er den andre til å komme med en telefon med en én tomme stor sensor. Og denne gangen er hele sensoren i bruk. Foto: Xiaomi
5. juli 2022 - 19:00

I slutten av mai annonserte Xiaomi at de skal samarbeide med Leica om kamerateknologi i sine nye telefoner. Nå ser vi første resultat av samarbeidet.

Xiaomi 12S Ultra er den kinesiske produsentens nyeste flaggskip, og de satser høyt med en stor sensor på hovedkameraet, skriver Engadget.

Xiaomi har lagt alle kameraene bak en stor, rund glasslinse. Dermed er det lettere å rense kameralinsene, men det gir også telefonen en annerledes og unik look <i>Foto: Xiaomi</i>
Xiaomi har lagt alle kameraene bak en stor, rund glasslinse. Dermed er det lettere å rense kameralinsene, men det gir også telefonen en annerledes og unik look Foto: Xiaomi

Telefonen bruker Sonys IMX989 sensor som hovedkamera. Det er en sensor på én tomme, som er like stor som den Sony brukte i sin Xperia Pro I. Men i motsetning til Sony har Xiaomi satt opp linsene på en slik måte at hele sensoren utnyttes når man tar bilder.

Ser man bort fra hovedkameraet, har ikke Xiaomi gjort så mye fra forrige generasjon. Telefonen har et ultravidvinkel- og et tele-kamera som ikke er noen stor oppgradering fra fjorårets 11S Ultra.

Telefonen er riktignok ikke kun kamera. Xiaomi leverer telefonen med Miui 13, som er basert på Android 12. Telefonen leveres også med en Snapdragon 8+ Gen 1 prosessor, som er Qualcoms kraftigste mobilprosessor.

Ikke like god kameraprosessering

På tross av samarbeid med Leica og stor bildesensor er ikke alle like fornøyd med kvaliteten på Xiaomi 12S Ultra.

Den britiske youtuberen Arun Maini, bedre kjent som Mr Whosetheboss, har testet telefonen i en lengre periode allerede og sier i sin video at Leica-bildeprosesseringen ikke er like god som hos Samsungs Galaxy S22 Ultra.

Telefonen selges for fra 5999 Yuan, cirka 8900 kroner, men kommer dessverre ikke til det norske markedet. Xiaomi opplyser i en pressemelding at telefonen kun vil bli solgt i Kina.

Les også

Hvor stor er kamerasensoren egentlig?

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.