Det blir verre for Windows 8

Henger etter fiaskoen Vista.

Det blir verre for Windows 8
Windows 8 har ikke tatt brukerne med storm, viser ferske tall. Faktisk er interessen lavere enn for Vista, som til nå kanskje er Microsofts største nedtur. Bilde: Per Ervland

Windows 8 har fått en trang fødsel. Det viser statistikk fra analysebyrået Net Application. Deres tall viser at bare tre prosent av Windows-brukerne, inkludert nettbrett og RT, har byttet over. Dette er økning på fattige 0,4 prosentpoeng fra januar.

Andels-veksten, målt i prosentpoeng, for Windows åtte har dermed falt jevnt og trutt siden desember og november, melder Computerworlds amerikanske nettavis. Utviklingen har vært svakere enn da Vista ble introdusert i 2007. Den gangen fikk Vista en andel på 4 prosent av Windows-markedet etter fire måneders tilgjengelighet.

Gapet mellom Vista og Windows 8 øker også i forhold til tall fra januar.

Dette er dårlige nyheter for Microsoft. Mye tyder på at Windows 8 kan bli mer mislykket i markedet enn det Vista var. Og opp til nå står Vista som den minst vellykkede OS-lanseringen i Microsofts historie.

Svært mange valgte den gangen å holde på XP frem til Windows 7 ble lansert. Ifølge Computerworld hadde Windows 7 en markedsandel på 9,7 prosent etter fire måneder (se graf).

Grafren viser med all tydelighet den labre interessen for Windows 8 i markedet.
Grafren viser med all tydelighet den labre interessen for Windows 8 i markedet. Bilde: Net Applications

Den svake veksten for Windows 8 kommer samtidig som PC-salget stagnerer kraftig. Det indikerer også at Microsoft og deres partnere har mildt sagt begrenset suksess med å få omsetning på sine nettbrett-modeller. At Windows har kommet i ny tapning har altså ikke lokket forbrukerne til å kjøpe ny maskinvare. Kanskje ikke så rart de store produsentene har begynt å se til Chromebook for å finne vekst?

    Les også: